CROSSDOCK Extraliga

Rakovník podporuje Movember ve speciálních růžových dresech!

Jedenáctý měsíc v roce je na celém světě už poněkolikáté ve znamení Movemberu. Jinými slovy podpory a navýšení povědomí o typickém mužském onemocnění, tedy rakoviny prostaty.

Když hokejbalisté Rakovníka nastoupili v růžových dresech, tak podstatě navázali na minulý rok. „Už loni jsme se rozhodli, že tuto akci pořádně podpoříme. Vybrali jsme od fanoušků i sponzorů 16 000 korun. Jelikož je listopad a někteří z nás opět pěstují knírky, rozhodli jsme se jako loni nastoupit v růžových dresech. Nehledali jsme v tom nic speciálního, nám se ty dresy líbí, a když už je máme, rozhodli jsme se, že v nich nastoupíme i tento rok,“ komentuje Martin Tvarůžek.

Tvarůžek stejně jako jeho spoluhráči tentokrát na zádech neměl jmenovku, ale svoji přezdívku. „Doufali jsme, že nám v utkání s Kovem přinesou i konečně trochu štěstíčka. Bohužel se tak nestalo,“ vzápětí ještě dodává. Pokud Rakovničtí budou mít dostatečný počet dresů, tak v nich nastoupí ještě jednou, a to v nedělní předehrávce proti Sudoměřicím. Mimochodem tento duel bude hodně důležitý pro oba celky!

Už minulý rok v extralize došlo na vyslovení podpory nejen prostřednictvím speciálních dresů. Ty na sebe navlékly hráči Kladna a Pardubic, kteří se v loňském listopadu střetli ve středu Čech. S tehdejší iniciativou přišlo Kladno, které oslovilo Pardubice, jež neváhaly, a také se přidaly. Růžové dresy rysů pak šly do aukce, jejíž výtěžek byl věnován nadaci. Na stadionu Autosklářů jsou modré dresy občas vidět i nyní, a to na fanoušcích, tedy zřejmě především na manželkách a přítelkyních hráčů.