Reprezentace

Že jsem nedal gól? Hlavní je výkon týmu, říká opora reprezentace Pavel Kubeš

Těžkou sezonu má za sebou Pavel Kubeš. Vinou zranění totiž vynechal polovinu sezony a do mistrovství světa naskočil po velké pauze. Přesto svými výkony nezklamal a oěpt patřil k oporám stříbrného týmu, který jen těsně nedosáhl na zlatý hattrick.

"Na Slovensku jsem na tom byl s fyzickým fondem o poznání lépe," ví Kubeš.

Jak hodnotíš ten zápas se Slovenskem, který jste hráli po tom těžkém semifinále s Kanadou? Asi vás stál hodně sil, že?

Zápas to byl samozřejmě hodně těžký. Už jsme prakticky neměli žádné síly, které nám právě po Kanadě chyběly. Trenér tam točil dvě a půl pětky a já s Honzou Bacovským jsme tam nechali opravdu hodně fyzických sil. Jinak byli Slováci v zápase lepší, aktivnější a vítězství si rozhodně zasloužili.

Jak celkově zhodnotit celý turnaj?

S odstupem času to budu považovat za velmi povedený turnaj. Velice dobré to bylo jak po stránce herní, tak po té kolektivní. Hrát v Kanadě s domácím výběrem byl velmi silný zážitek. Všechny zápasy jsme odmakali tak, jak jsme jen mohli. Druhé místo je krásný výsledek.

Jak budou probíhat oslavy?

Nějaké oslavy už proběhly. Samozřejmě až se s klukama vrátíme do Čech a pozdravíme se s rodinami, tak se pak zase shledáme a oslavíme to ještě jednou. Bude to takové druhé kolo.

Nějakou akci s fanoušky plánujete?

To je otázka na někoho jiného, spíše na Adama Karneta. Já osobně si však myslím, že by si za tu naši podporu určitě něco zasloužili.

Nepovedlo se ti na šampionátu skórovat. Čím si myslíš, že to bylo způsobené?

Určitě už v tom mém případě hraje svou roli i hlava. Jsem si totiž vědom toho, že jsem měl hodně šancí, ale nepadalo to tam. Každopádně jsem si z toho už ani zdaleka nedělal tolik, co dříve. Teď už to beru tak, že podstatné je makat pro tým a vyhrávat. Půl roku jsem navíc hokejbal nehrál, neočekával jsem od sebe žádné zázraky a myslím si, že ani nějaká střelecká fazona přijít nemohla.

Jak těžké bylo se vrátit po té herní pauze?

Nehrál jsem vlastně od konce podzimní části. Následně jsem šel na operaci, po níž jsem nějaké dva měsíce vůbec nemohl běhat. Všechno se rozjíždělo velmi pomalu, chyběla mi samozřejmě také zápasová zkušenost či nasazení. Oproti mistrovství na Slovensku jsem ani zdaleka neměl takový fyzický fond.