CROSSDOCK Extraliga

Hradecký Petr Šimek hodnotí vítězné derby: Rozhodl lepší tah na branku

Hokejbalisté Hradce Králové zvládli východočeské derby proti celku Letohradu i podruhé v letošní sezoně a výrazně se před závěrem podzimní části přiblížili pozicím v elitní sedmičce CCM Extraligy.

Petře, domů do Hradce Králové si vezete vítězství nad Letohradem v poměru 2:1. Jak moc je pro vás za současné situace klíčové?

Jsou to velmi důležité body, byl to přece jen zápas o šest bodů. Podařilo se nám dotáhnout Letohrad a odpoutat se od soupeřů ze spodku tabulky. Spokojenost je rozhodně na místě.

Kde byste hledal klíčové momenty, které rozhodly o tříbodovém zisku pro Hradec?

Rozhodně druhá třetina, ve které se nám podařilo vstřelit dva góly. Snažili jsme se hrát jednoduše dopředu a všechno tlačit do branky. Góly jsme dali v přesilové hře a následně z dorážky. Jednoduché situace, tah na branku dnes rozhodoval.

Jak Vy vlastně vnímáte derby? Jsou tyto zápasy pro vás něčím specifické?

Rozhodně. Do každého derby jdu více nahecovaný a je to celkově něco jiného než ostatní zápasy například s pražskými týmy. Více se soustředím.

V závěru utkání vás dokázal Letohrad hodně zatlačit a do poslední vteřiny se snažil o vyrovnání. Docházely vám už v závěru síly?

Já osobně jsem moc nechodil na letní přípravu, takže to bylo horší, ale zvládal jsem to. V závěru jsem byl na hřišti často, hrál jsem oslabení ve čtyřech i ve třech. Hlavní je, že to dobře dopadlo a že jsou tři body doma!

V prvním zápase jste doma taktéž Letohrad porazili, i když měl soupeř výraznou střeleckou převahu. Dají se ty zápasy porovnávat?

Určitě, my jsme se dnes snažili střílet ze všech pozic a prostě nám to tam spadlo. Proti Letohradu se moc kombinovat nedalo.

Na vině byl hustý déšť, který se spustil paradoxně až po vašich dvou vstřelených brankách. Hrálo vám počasí do karet?

Nám déšť vůbec nevadil. Poslední dva týdny jsme trénovali v zimě a v dešti, absolvovali jsme všechny tréninky za každého počasí. Ale že by nám to přímo hrálo do karet, to bych neřekl.

I přesto, že do konce podzimu zbývá ještě jedno kolo, jak hodnotíte současné postavení hradeckého týmu v CCM Extralize?

Mohlo by to být lepší. Měli jsme zápasy, kde jsme mohli urvat body. Třeba v Sudoměřicích, se kterými jsme vedli nebo doma s Kladnem, kde nám za stavu 2:2 utekl až závěr. Body se daly získat i v Plzni, kdybychom dané zápasy vyhráli, mohli jsme být úplně jinde. Budeme muset vyhrát dále, jít krok po kroku a sunout se tabulkou vzhůru.