Reprezentace

Vyjádření ČMSHb k situaci kolem případu Justin Pender

Vyjádření - Po sobotním utkání semifinále MS mezi Kanadou a Českem došlo k incidentu v posledních vteřinách utkání, kdy došlo k napadení několika osob kanadským hráčem. Českomoravský svaz hokejbalu se chce k celému případu vyjádřit a zejména dementovat informaci o uděleném trestu pro hráče.

Informace, kterou některá média otiskly, o zastavení činnosti na dvě utkání se nezakládá na pravdě a o celém případu se bude jednat na půdě disciplinární komise ISBHF.

Vyjádření zástupce ČMSHb v mezinárodní federaci ISHBF Víta Řezáče: "Chtěl bych v první řadě uvést na pravou míru informace, které se objevily na facebooku a přejímají je různá média. Hráči byla zastavena činnost na zbývající utkání turnaje, což je v kompetenci direktoriátu MS, který po dobu turnaje má disciplinární pravomoc. Protože se jedná ovšem o případ závažnější se zraněním rozhodčího, tak byla celá záležitost předána disciplinární komisi ISBHF, v které jsou kromě našich a kanadských členů, kteří budou z rozhodování vyloučeni, funkcionáři z Německa, Malajsie, Švýcarska a Rakouska. Chtěl bych ještě zdůraznit, že prezidentka kanadské asociace paní Shelley McCallahan se naší výpravě za incident vzápětí omluvila, stejně tak učinil ihned po utkání dlouholetý kanadský kouč Tony Iannitto."