Reprezentace

Kanada nám sebrala strašně moc sil, věděl po finále Lukáš Heczko

MS 2013 - muži - Byl velkou oporou české reprezentace už při MS v Bratislavě a nyní to potvrdil znovu i v Kanadě. Brankář Lukáš Heczko hned v několik zápasech podržel naděje českého týmu a zejména ve čtvrtfinále s Řeckem byl jeho podíl hodně výrazný, ale i v dalších zápasech včetně finále.

Jak jste se při finále cítil?

Už to bylo dobré, ale den před tím jsem byl trochu otřesený, po tom, co nás tam napadnul ten Kanaďan. To jsem nepochopil, o co mu šlo. Docela jsem se vyspal a bylo to už dobré.

Jaké bylo utkání se Slovenskem?

Myslím si, že nás hodně unavila ta Kanada. Oni hráli hodně fyzicky, bylo tam hodně osobních soubojů. V té první třetině bylo vidět, že Slováci jsou lepší a my jsme začali hrát až ve třetí třetině. Slováci byli lepší a zaslouženě vyhráli.

Síly tedy chyběly hodně?

Je to možné. Ta Kanada nám jich sebrala strašně moc a dneska nám chyběly. To namotivování a zlepšený výkon přišel pozdě.

Jak jste sledoval závěr zápasu ze střídačky?

Já jsem radši nekoukal.

Jak hodnotíte celý turnaj?

Já si myslím, že to byl dobrý turnaj. Jsme první tým, který dokázal porazit Kanadu na jejím území, což je super. Dnes nám chyběl krůček ke zlatému hattricku.

Bylo také znát asi zranění tří klíčových hráčů?

To byl další problém. Honza Příhoda, jeden z nejlepších hráčů, Lukáš Hudeček a Ondra Kejř, ty chyběli strašně moc. Bohužel se to přihodilo nám, ale mohlo také komukoliv jinému, každý se s tím musí porvat.