CROSSDOCK Extraliga

Přihlášky do soutěží 2019/20 jsou uzavřeny! Dobřany míří do Extraligy

Sezóna 2018/2019 je už u konce, ale přihlášky na další ročník jsou už poslány. Přinášíme Vám souhrn extraligových soutěží a 1. Ligy. Změny nejsou příliš velké. V Extralize mužů se vyměnily pouze dva celky. Rakovník nahradí Dobřany, které zvítězily v 1. Lize.

Extraliga mužů

Soutěž opustil Rakovník, kterého nahradí Dobřany, jež se v uplynulé sezoně staly vítězi první ligy. Ve finále si poradily s Hostivaří 3:1 na zápasy a přijaly právo nastupovat v dalším ročníku v nejvyšší české hokejbalové soutěži mužů. Jak přiznal Václav Šlehofer starší po vyhraném finále, možnost extraligové účasti nebyla samozřejmostí. Celé vedení Dobřan muselo zasednout a zvážit všechna pro a proti. Nakonec převážily asi kladné důvody, a zbylá jedenáctka extraligových týmů se tak může těšit na nového soupeře.

1. Liga

Nováčkem bude Rakovník, který sestoupil z Extraligy mužů, a naopak budou chybět již zmíněné Dobřany, které míří naopak obráceným směrem. Soutěž dále opouští také Opava a Jindřichův Hradec. 1. Liga naopak bude hostit hned tři nováčky. Po konci 2. Ligy měl následovat kvalifikační turnaj o postup do 1. Ligy, ale kvůli nezájmu mnoha klubů hrát druhou nejvyšší soutěž z různých důvodů, se kvalifikace nekonala a trojice týmů z druhých lig, jež měla zájem se o 1. Ligu porvat, postoupila přímo do druhé nejvyšší soutěže. Jedná se o Suchdol nad Lužnicí, HBC Malenovice a Plzeň – Litice.

Extraliga Juniorů

Jediným z týmů, který postoupil do play off a nenastoupí do dalšího ročníku, je Písek. Zbylou sedmičku uvidíme nadále i v další sezoně. Dále se nepředstaví týmy České Třebové, Stříbra a Nového Strašecí. Extraliga Juniorů naopak přivítá dva nováčky, kteří se budou chtít poprat o dobré umístění. Jedná se o celky Třince a Prachatic.

Extraliga Dorostu

Počet dorosteneckých týmů klesl ze dvaceti na osmnáct. Prachatice vyměnily dorostenecký tým za juniorský, takže nastoupí pouze se staršími hráči. V Extralize dorostu nadále nenaskočí ani mužstva Letohradu, Jindřichova Hradce, Poruby, Svitav a Třince. Nováčci však budou hned čtyři, a tak se soutěž příliš nezúží. S dorostenci budou nově bojovat celky Nového Strašecí, pražských Rebelů, Blatné a Přelouče.