CROSSDOCK Extraliga

Obětoval se v každém finálovém zápase! Časem bude i stříbro úspěch, tuší Schnaubelt

V režimu reprezentační přípravy se naše redakce vrací ještě i k letošní finálové sérii CROSSDOCK Extraligy, v níž Kert Park dokonal po suverénním vítězství 3:0 na zápasy zlatý mistrovský hattrick.

Za tři zápasy pouze jedna branka z přesilovky? Rozhodující

Milane, ve finálové sérii jste byl z Kladna jeden z nejviditelnějších hráčů, proč to nevyšlo celému Kladnu a ani vám dotáhnout do vítězného konce?

Už několikrát zmiňované přesilové hry v prvních dvou zápasech, tak bych asi začal. Početní výhody rozhodují celé play off, je to o těch malých chybičkách, kdo se jich dokáže vyvarovat, a kdo je naopak udělá. V posledním zápase jsme sice dokázali přesilové hry soupeře bránit, ale stejně nakonec z jedné vstřelil tu rozhodující branku… Nám se naopak nepovedlo skórovat vůbec, proto jsme celou sérii ani nezdramatizovali, i když jsme si to strašně moc přáli. Kert Parku musím pouze sportovně pogratulovat k titulu a my se s Kladnem musíme v létě zase začít soustředit a připravovat na další sezonu.

Přitom přes čtvrtfinále a semifinále jste proklouzli poměrně suverénně, proč ten váš průlet vyřazovací části neskončil alespoň dramatičtější sérií na konec celého ročníku?

Ty první dva zápasy skončily sice vítězstvím Kertu, ale bylo to až po prodloužení, což dokazuje, že to bylo opravdu těsné. Ale jasně, prohrát 0:3 na zápasy vypadá a je jednoznačné. Myslím si ale, že ve hře pět na pět jsme byli často lepší, jenom jsme nedávali branky ve chvílích, když jsme potřebovali. A pak samozřejmě jsme opět i u těch oslabení a našich přesilových hrách. V posledním zápase, jak víme, jsme navíc vyšli střelecky úplně naprázdno, soupeř chtěl asi víc a hlavně měl motivaci a vidinu ukončit sérii v nejkratším možném čase.

Budete si ty dva finálové zápasy na pražských Lužinách ještě dlouho vyčítat?

To nevím, asi jak kdo, prostě už je to za námi… Byla tam dvě prodloužení, v těch se může stát cokoliv. V tom druhém jsme udělali hloupou chybu, po které jsme věděli, že jestli ji ustojíme, budeme pak na koni my. Stal se ovšem pravý opak. Ale už se k tomu opravdu nechci takhle vracet. Kert má bohužel ty přesilové hry fakt perfektně nacvičené, hraje je pokaždé skvěle. Hodně blbě se to brání, i když jsme to do posledního zápasu dokázali zvládnout a vylepšit. My jsme ale za celé finále dali ve finále z přesilových her snad jenom jeden gól, to je strašně málo a rozhodovalo to!

Děkuji týmu a také trenérovi za důvěru!

Přeci jenom se ještě naposledy vrátíme k jasně rozhodujícímu faktu letošního extraligového finále. Jak jste i sám řekl, tedy k přesilovým hrám. Jak jste se z nich snažili po dvou úvodních zápasech přes týden oklepat?

Trenér nám hlavně říkal, ať to hodíme za hlavu, že už s tím pochopitelně stejně nic neuděláme. My jsme strašně měli touhu finále za stavu 0:2 prodloužit, co nejvíce to půjde. Šli jsme do posledního zápasu s čistou hlavou a doufali jsme, že ten zápas číslo tři zlomíme před vlastními fanoušky na naši stranu. Bohužel, když nedáme góly, tak nemůžeme pomýšlet na vítězství, tudíž nám sezona skončila.

Skončila sice prohrou, ale i tak úspěchem, protože druhé místo ve zvedající se konkurenci je prostě také skvělým počinem!

Ano, myslím si, že můžeme pomýšlet na to, že je to opravdu úspěch. Ale po finále takhle pochopitelně ještě nikdo nepřemýšlí, protože jsme prohráli a skončili tak těsně pod vrcholem, kam jsme se chtěli všichni tak moc dostat. S postupem času ale zjistíme, že druhé místo je také pěkné a musíme ho brát. Osobně jsem za tuto sezonu moc rád a chtěl bych ještě poděkovat klukům v kabině, obecně celému týmu a také trenérovi, že mohu opět nastupovat za Kladno. Moc si toho vážím! I proto mě takhle zpětně mrzí, že jsem se ve finále někdy nechal unést hrou a zbytečně jsem byl potom vyloučený na dvě minuty. Z trestné lavice totiž samozřejmě týmu příliš platný nejsem, a to mě vždy potom mrzelo. Zároveň chci ještě poděkovat našim fanouškům, kteří vytvořili několikrát skvělou atmosféru, a to především v play off!