Reprezentace

Tomáš Wróbel: Můj výkon ve finále? Je to zklamání.

MS 2013 - muži - Český tým ve finále MS měl nakonec jednoho úspěšného střelce, kterým byl Tomáš Wróbel, ale ten po zápase mluvil o svém výkonu jako o zklamání, jelikož se mu v první třetině nepovedlo trefit prázdnou branku.

V rozhovoru po prohraném finále útočník z Karviné hovoří nejen o semifinálové výhře nad Kanadou, ale také o sezóně v dresu extraligové Vlašimi.

Jaké jsou pocity bezprostředně po finálovém duelu?

Pocity nejsou dobré. Prohrát takhle ve finále, nemám moc slov. (sklesle)Možná s odstupem času to budeme hodnotit jako velký úspěch, zejména porazit Kanadu doma v semifinále. Na dnešek už možná nezbyly síly.

Bylo to i v tom, že Slováci jako by chtěli více vyhrát?

Možná ano, možná bylo vidět, ovšem my jsme taky chtěli hodně, ale docházeli nám síly. Minulý zápas s Kanadou jsme dohrávali na osm lidí, dneska jsme tu třetí třetinu dohrávali taky na deset nebo osm lidí.

Jak bylo vystoupení proti Kanadě náročné?

Výsledkově to moc náročně nevypadá, ale ten zápas byl hodně o běhání a fyzičce. Kanada je mezi hokejbalovými zeměmi jedna z těch TOP a ukázali to i v tom zápase, v určitých pasážích byli jasně lepší, ale nás podržel gólman Heczko. Dokázali jsme dát góly a kontrolovat to, ale ty síly prostě ubývaly. I když už to bylo těsně před koncem prakticky rozhodnuté, tak oni hráli naplno.

Slovensko jste mohli dostat už pro semifinále, nebylo by to lepší?

Možná by to bylo trochu lepší, kdybychom je potkali už dříve, ale pak by nám třeba chyběli síly na Kanadu, ale to je kdyby a na to se nehraje. Prohráli jsme finále, ale Slováci si to zasloužili asi o něco víc.

Se Slovenskem moc často český tým neprohrává, o to je to teď asi horší?

Škoda, že to přišlo zrovna teď, když s nimi máme dlouhodobě tak dobrou bilanci. Víckrát jsme je poráželi.

Jak osobně se díváš na svůj výkon ve finále?

Pro mě je to teď velké zklamání, i když jsem nakonec ten gól dal. Měl jsem na začátku velkou tutovku, když jsem měl před sebou prázdnou branku, ale nedokázal jsem to trefit přesně. Trefil jsem gólmana, jak tam do toho dal hokejku. Měl jsem to možná dát po zemi, ale dal jsem to doprostřed branky. Snad to ze mě časem spadne a budu to stříbro brát jako velký úspěch.

Jak budeš vzpomínat na turnaj v Kanadě?

Byl to velká změna. Je to rozdíl v zemi. Užívali jsme si to tady, měli jsme krásný hotel, dobré zázemí. Bylo tady skvělé, ale ta třešnička nám chyběla, což je obrovská škoda, protože ten tým na to měl.

Sezóna celkově ale nebudeš hodnotit zas tak špatně, výhra v extralize, druhé místo na MS?

Sezóna je povedená. Vyhráli jsme titul s Vlašimí, ale chtěli jsme to vyhrát i tady. Zatím se mi v tomhle daří, protože sbírám v posledních letech jedno zlato za druhým, ale jednou to přijít muselo a nemůžu vítězit stále. Je to zkušenost do budoucna, protože člověk nemůže jen vítězit.