Reprezentace

S výkonem mužstva jsem spokojený a máme na čem stavět, říká trenér Kadlec

MS 2013 - muži - Český tým na třetí titul mistrů světa a tedy zlatý hattrick nakonec nedosáhl, i když k němu nebylo zas tak daleko. Ve finálovém utkání nebyl český tým lepším a i přes nějaké šance nakonec nedokázal vyrovnat a poslat utkání třeba do prodloužení.

Krátce po finále hodnotil vystoupení týmu trenér Kadlec.

Jak hodnotíte finálové utkání?

Rozdíl byl v tom, že Slováci chtěli víc. Hráli první dvě třetiny lépe, to nebyl náš výkon, Nedokázali jsme se odrazit od toho utkání s Kanadou. Třetí třetina už byla z naší strany daleko lepší, ale zase jsme dohrávali jen na pár hráčů, protože se nám tam nabalovali zranění hráči. To bylo klíčové.

Stříbro je výborný výsledek a celé mužstvo si zaslouží pochvalu, souhlasíte?

Prohráli jsme ve finále 2:1, ale já si myslím, že to klukům po tom zklamání dojde a myslím si, že můžeme odjet se vztyčenou hlavou. Jsem hrdý na kluky, co tady odvedli za práci.

V čem byla možná příčiny finálové porážky?

Možná hrála trochu svojí roli i únava, přeci jen jsme hráli o něco déle než Slováci a náročnější utkání. Od začátku nám to nesedlo, ale prostě to je hokejbal a na jeden gól se málo kdy vyhrává.

V závěru ještě byl čas pro vyrovnání, ale nakonec to neklaplo, v čem je hlavní důvod?

Tlačili jsme kluky, aby se snažili každou situaci zakončovat střelou a to se nám nedařilo, nedokázali jsme to tam procpat. Je to o gólech a my jsme dali jen jeden.

Jak budete hodnotit celý turnaj?

Celý ten turnaj nenaplnil očekávání od MS, ale spíše to byl takový pohár města St. John’s. Úroveň Turnaje se posunula zpět. Ale k věci. Jeli jsme sem s nějakým cílem, pro medaili. Byli jsme krůček od titulu, ale medaili vezeme. To mužstvo bylo poskládané dobře, byli tam mladí hráči i zkušení.

Vyhrát může jen jeden a dnes to byli Slováci, my jsme předvedli parádní výkon s Kanadou, ale dneska se nám to tolik nepovedlo. Je nutné si uvědomit, že půlka týmu je tady nově, což jsou také věci, které sehrají svojí roli. Já jsem s výkonem mužstva spokojený a opravdu je na čem stavět.