CROSSDOCK Extraliga

Plzeňští převzali bronz! Obdržení jakékoliv medaile je čest, zdůrazňuje Benedikt

V rámci prvního semifinálového klání play off Extraligy juniorů mezi domácí Plzní a hostujícími Autoskláři z Pardubic se do kryté haly Mečounů vydal místopředseda hokejbalového svazu Milan Hušek, který předal mužské družině cenné bronzové medaile!

Medaile působí honosně a velikostí ukazují důležitost a hodnotu!

V sobotu 18.5. jste ve druhé přestávce prvního semifinálového klání Extraligy juniorů obdrželi bronzové medaile za nedávno skončený ročník CROSSDOCK Extraligy. Byla to pro vás čest? A co říkáte na nový design medailí?

Pro mě osobně je obdržení jakékoliv medaile čest. Je to odměna za veškerou energii a čas, který do hokejbalu dáváme. Design zvolený pro tento ročník se vydařil na výbornou. Svým vzhledem působí honosně a velikostí ukazuje svou důležitost a hodnotu.

Jak jste vlastně oslavili 3. místo v nejvyšší hokejbalové soutěži? Přeci jen získat cenný kov je každoročně těžší a těžší. Slavili jste přímo po předání medailí, nebo jste to stihli už po vyřazení v semifinále od Kladna?

Oslava proběhla v mezidobí po skončení série s Kladnem a samotným předáním při utkání juniorů. Samozřejmě s notnou dávkou slušnosti a pohody bez jakýchkoli výtržností a karambolů (úsměv). Přeci jen jsme všichni zodpovědní a dobře vychovaní chlapci (úsměv). Součástí bylo ohlédnutí za sezonou a přemýšlení o tom, co by mohlo přijít v budoucnu.

Tento kádr dokázal v základní části CROSSDOCK Extraligy získat 3. místo, které potvrdil i v play off! (Autor fotky: Anna Chramostová)

Hra Kladna byla oproti té naší lepší, dařilo se jim vše

Když se podíváme zpětně za sezonou. Považujete umístění v TOP 3 jako velký úspěch? Bylo Kladno v semifinále opravdu tak jinde, nebo co se stalo, že jste „tak hladce“ vypadli?

TOP 3 zní skvěle. Sice byl původní cíl, na kterém jsme se shodli a snažili pracovat, o pár pater výš, ale je to sport a dopadlo to, jak dopadlo. Ač je těžké si to občas přiznat, je nutné říci, že hra Kladna byla oproti té naší lepší. Dařilo se jim naprosto vše a nám naopak téměř nic. Hokejbal je o gólech a s jedním gólem za tři zápasy prostě nelze vyhrávat, natož chtít postoupit do finále play off. Upřímně si myslím, že si to tým Kladna zasloužil více, jejich bojovnost a nasazení tomu odpovídalo a konečné skóre taktéž.

Vy osobně jste v posledních duelech už vidět na place nebyl. Čím to? Snad se vám neobnovilo zranění…

Bohužel mě potkalo svalové zranění během druhého zápasu v sérii s Kladnem a ani přes intenzivní péči fyzioterapeutů jsem nebyl schopen se dostatečně zotavit, abych mohl nastoupit do třetího zápasu a pomoci týmu udělat něco s nepříznivým vývojem celé série. Prognóza však zní velmi pozitivně a nebude trvat dlouho, než se opět vrátím do plného zápřahu k hokejce a míčku.

Dva hráči pravděpodobně pokračovat nebudou...

Zůstane kádr Plzně pro příští ročník ve stejném složení, nebo vás někdo opouští, a naopak někdo přichází?

Kádr drobné změny určitě potká. Pár šikovných hráčů nám dospěje z juniorů a věřím, že se poperou o stabilní místo jak v šatně, tak na place. Co se týče odchodů, padla dvě jména, která pravděpodobně v příštím roce potkávat na hřišti nebudeme. Těmto hráčům lze jen poděkovat za vše, co pro plzeňský klub udělali a kolik času, síly a nervů na hřišti nechali.

Ono se to nezdá, ale brzy odstartuje příprava, čas rychle letí, máte v hlavě, co bude příští rok?

Na další sezonu zatím nemyslím, jelikož ta letošní sotva skončila. Je potřeba si umět odpočinout a poctivě zregenerovat všechny šrámy vzniklé během roku. Stejně tak si myslím, že je potřeba na chvíli vypnout, aby se měl člověk na co těšit a opět se do toho mohl naplno ponořit, až nastane čas letní přípravy.