CROSSDOCK Extraliga

Na Kladně skórovali jen hosté, Kert Park slaví suverénní dovršení zlatého hattricku!

Je dobojováno! Letošní ročník CROSSDOCK Extraligy nabídl nespočet zajímavých a nezapomenutelných momentů, krásným vrcholem pak bylo špičkové play off, které vyšperkovala finálová série mezi Kert Parkem a Kladnem.

Jediná branka rozhodla o konci celé sezony a obrovské radosti

Zápas se už od prvních chvilek nesl v hodně ofenzivním rytmu z obou stran. Oba brankáři se ale dokázali nejprve vyznamenat skvělými zákroky. Když se Kert Park dostával do první početní výhody, bylo jen otázkou, jak tuto disciplínu Kladenští přes týden zlepšili. A odpověď přišla záhy, která zněla: Ano! Rysové skutečně při vlastním oslabení hostům co nejvíce znepříjemňovali hru a sami se navíc snažili chodit do útočných výpadů.

První perioda tak nakonec skončila stavem 0:0, který držel postupně především domácí brankář Jirotka, jenž vytahoval i nadále skutečně parádní zákroky. Ovšem Mikl ve druhé brance se také nenechal zastrašit útočnou prací Středočechů, kteří měli několik slibných příležitostí, Lužinský brankář byl ovšem nepropustný!

A tak nakonec přeci jenom opět rozhodla přesilová hra, když Zvonek naběhl od pravého mantinelu doprostřed hřiště, odkud našel nalevo volného Fejfara, jenž se prudce trefil z první na zadní tyč – 0:1. Při neustálé snaze domácích ještě něco se zápasem udělat, našel při domácí hře bez brankáře opět Zvonek nabíhajícího Martina Kručka, jenž už nemohl prázdný prostor mezi tyčkami netrefit.

Kert Park tak začal oslavovat velký úspěch, dovršil totiž zlatý mistrovský hattrick, který se v české nejvyšší hokejbalové soutěži povedl pouze Ústí nad Labem a po přelomu století i Mladé Boleslavi a právě Kladnu. To tentokrát však končí druhé, stříbrné medaile mají ovšem ve zvedající se konkurenci také svoji velikou cenu!


HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Drahomír Kadlec (trenér Kladna)

Šli jsme si za svým cílem už od základní části, což se nám i potom v prvních dvou fázích play off dařilo. Potom jsme ale už narazili na nejsilnější mužstvo v republice. První dva finálové zápasy byly ale z naší strany parádní, v tom třetí jsme ovšem podali už nejhorší výkon z celé série, a to nás jasně stálo vítězství. Byli jsme svázáni zodpovědností domácího prostředí… Jakoby tam byla nějaká brzda, netlačili jsme se tolik do brány, jak jsme potřebovali a reagovali jsme později v některých situacích. Přesilové hry soupeře jsme si trochu přečetli, což bylo znát, ale nakonec jsme podstatě tu jedinou rozhodující branku inkasovali bohužel právě z přesilové hry soupeře…

David Kuna (hlavní trenér Kert Parku)

V play off jsme měli respekt před každým soupeřem, ale letos jsme šli opravdu zápas od zápasu, nic jsme dopředu neplánovali, což se nám třeba v minulosti už někdy vymstilo. Chtěli jsme být připraveni do každého zápasu na sto procent, neustále jsme se motivovali a až po jednom utkání jsme začali vždy myslet a soustředit se na to další. Postupnými krůčky jsme se dostali do nejlepší pozice pro play off, kde jsme chtěli devět výher a ono se to povedlo! Zlatý mistrovský hattrick se v novodobé historii hokejbalu povedl podstatě právě jenom Kladnu, proto před nimi máme velký respekt a jsme šťastni, že jsme to také dokázali. Rozhodovaly opravdu maličkosti a jsme moc spokojeni, že se na naši stranu otočilo i štěstíčko. A oslavy? Vůbec nevím, jaké budou a jak budou dlouhé. Ale určitě budou skvělé!