Reprezentace

Francie je outsider, ale my musíme přistoupit k zápasu na sto procent, říká Tomáš Hák

MS 2013 - MUŽI - Český tým po pondělní porážce od Portugalska potřeboval napravit svojí reputaci v utkání se Spojenými státy americkými. Utkání se českému výběru podařilo, když sice nezačal úplně nejlépe, ale poté dokázal zápas zvrátit na svou stranu.

O dosavadním průběhu šampionátu hovoří obránce Tomáš Hák.

Máte za sebou už třetí utkání, jaké jsou zatím pocity?

Od začátku turnaje ke každému zápasu přistupujeme na sto procent, tudíž únava se trochu hromadí. Máme tu Valise (Michala Válka - masér), který nás každý den namasíruje a připraví na další zápas.

Jaký byl zápas proti USA?

Včerejší zápas s USA byl fyzicky nejnáročnější. Hodně nahazovali míčky a hráli na brejky.

Jaký byl zápas proti Portugalsku, které z posledních čtyř mistrovství potřetí český tým porazilo?

Portugalci hráli hodně defenzivně, vyčkávali, čekali na brejkové šance. My jsme jim nějaké šance nabídli a oni jednu využili. Spousta kluků má v hlavě ještě poslední setkání z Bratislavy, stal se z toho takový portugalský komplex. Třeba je ještě potkáme ve vyřazovacích bojích a budeme jim to moci vrátit.

S čím jdete do utkání s Francií?

Trenér Kadlec po zápase s USA nám jasně řekl, že dnešní zápas s Francií musíme brát naprosto vážně a se stoprocentním soustředěním. Nemůžeme si dovolit zaváhat. Francie je jasný outsider, ale my musíme přistoupit k zápasu, jako kdyby to byla Kanada nebo jiný tým.

V hledišti vás při zápasech podporuje ženská reprezentace, která se dnes utká s domácí Kanadou, budete sledovat zápas přímo v hale?

Večer po zápase s Francií jdeme fandit naší ženské reprezentaci v utkání s Kanadou. Musíme jim oplatit podporu z našich zápasů.

Českým tým má volný den až po odehrání zápasů ve skupině, poslední den skupinové části, je to nevýhoda?

Někdy dopředu člověk neví, jestli to je výhoda nebo nevýhoda. Proto necháme, jak se turnaj vyvine. Jdeme zápas od zápasu a neřešíme jestli budeme mít den nebo dva volno. Pro většinu hráčů je lepší hrát než ležet v posteli nebo jen trénovat.

Jaký je plán na volný den?

Půjdeme se podívat po městě, vyčistit si hlavu a odpoledne je naplánován aktivní odpočinek a regenerace.