CROSSDOCK Extraliga

Pokud se Kladno vyvaruje zbytečných chyb, série se klidně může vrátit na Lužiny!

TIPY EXPERTŮ: Finálová série play off CROSSDOCK Extraligy napíše během víkendu své další pokračování. Podaří se Kert Parku vybojovat titul v nejkratším možném čase, nebo Kladno ještě sérii zdramatizuje?

HC Kert Park Praha (1.) vs. HBC ALPIQ Kladno (2.)

Stav série: 2:0 (4:3 pp, 4:3 pp).

Tomáš Friml (hlavní trenér Letohradu): Oba předchozí zápasy jsem sledoval. Při hře 5 na 5 byla hra velmi vyrovnaná, rozhodovaly především přesilovky, které má Kert Park výborně sehrané a Kladnu naopak moc nejdou. Kladno je doma velice silné, pokud zlepší přesilovky a vyhne se zbytečným faulům, tak věřím, že se série ještě vrátí na rozhodující zápas do Prahy.

Lukáš Soukup (útočník Ústí nad Labem): Velmi těžké tipovat. Obě utkání byla výsledkově vyrovnaná, myslím si, že když se Kladnu podaří vstřelit rychlou branku a uklidnit se, tak sobotní utkání zvládne. Výhra by je však stála spoustu sil, a proto si myslím, že v neděli již bude série ukončena.

Josef Česák (útočník Pardubic): Třetí finálový zápas očekávám opět velmi vyrovnaný. Je jasné, že psychická výhoda je na straně Kertu, nicméně čeká jej nejtěžší krok. Naopak Kladno nemá co ztratit, a proto si myslím, že ALPIQ dotáhne sobotní zápas do vítězného konce. V neděli to poté bude o něco opatrnější zápas. V takové chvíli se bude možná i přelévat psychická výhoda na stranu Kladna, které případně může pomýšlet na dotáhnutí série do pátého, rozhodujícího zápasu.

Tip redakce: Kladno na Lužinách ukázalo, že s nepříznivým stavem si i proti tak kvalitnímu soupeři, jakým Kert Park je, ví rady a bojovným výkonem dokázalo se svým konkurentem držet krok. Pokud se Kladno vyvaruje chyb v podobě brzké obdržené branky a častých vyloučení, rozhodně může pomýšlet na prodlužení série. Ta bude trvat minimálně do neděle, jelikož sobotní utkání Rysové zvládnou. Nechme se překvapit, zda se série bude stěhovat zpátky do Prahy, nebo se pohár pro vítěze dostane na Lužiny již dříve.