CROSSDOCK Extraliga

Krok od hattricku! Dokáže Kladno odvrátit mečbol, nebo Kert Park odšpuntuje oslavy?!

CROSSDOCK Extraliga může poznat už v sobotu večer svého letošního vítěze! Kert Park si totiž v prvním finálovém víkendu vybojoval více než luxusní pozici, kdy mu stačí pouze jeden, ovšem s přihlédnutím na dovršení zlatého hattricku, hodně složitý krok.

Alfa a omega je jasná: Přesilové hry!

Na Lužinách si s prvním zápasem hodně pohrálo počasí ve třetí třetině, kdy byl stav nerozhodný, a Kladno po velkém návratu ve druhé periodě začínalo domácí tlačit. Paní příroda ale rozhodla jinak, více jak půl hodinu se kvůli silnému dešti nehrálo a po dlouhé pauze už byli lepším celkem opět hráči Kert Parku. Sice se nakonec muselo rozhodovat až v prodloužení, ovšem tam mohli po domácím rozhodujícím gólu hosté pouze hodně bědovat. Vždyť jejich přesilová hra pět na tři a další početní výhody si hodně říkaly, aby se Středočeši, možná i trochu nečekaně, ujali ve finálové sérii vedení.

I nedělní zápas se nesl hodně v režimu přesilových her a s nimi se pojících branek, které se dařily dávat jenom Lužinským. Jejich tři góly ze čtyř totiž padly v početních výhodách, které se o minulém víkendu Kladnu příliš ani bránit nedařilo. Středočeši ale měli možná ještě větší šanci také udeřit z častých výhod, ty se ale Rysům vůbec nedařily ani v neděli a po vedení 2:0 na zápasy pro mistra posledních dvou ročníků tak bylo zřejmé, že za tento výsledek může především už několikrát zmiňovaná hra v jiných počtech, než je klasických pět na pět.

Kladno by rádo do Prahy, Kert Park hrát jen v sobotu

Před nadcházejícím víkendem jsou tak karty rozdány zcela jasně! Pokud se Kert Parku povede na Kladně zvítězit v sobotním utkání, nad hlavu potřetí ve třech sezonách zvedne mistrovský pohár a už nesmazatelně se tak zapíše mezi čtveřici klubů, které tento obrovský úspěch dokázaly v historii českého hokejbalu v nejvyšší soutěži zapsat. „Uvidíme na tréninku, jakou taktiku na nadcházející zápas trenéři zvolí, ale pevně věřím, že bude vítězná. Zlatý hattrick je velmi blízko a nesmíme dopustit, aby to bylo jinak,“ doufal uprostřed týdne v rozhovoru pro náš web Jiří Kruček, který se stal hvězdou prvních dvou zápasů.

Stejně tak, jak chce vyhrát celek z hlavního města, se po první výhře v sérii požene pochopitelně i Kladno. To musí zabrat především ve zmiňovaných přesilových hrách a pozměnit trochu i bránění výhod soupeře. Ve hře pět na pět jsou totiž jinak v zápasech pasáže, kdy jsou směrem dopředu Rysové o hodně viditelnější a mocně se snaží skórovat. Zatím se však Středočeši dostali pouze do pozice, že museli dotahovat. Několikrát se jim to povedlo, v prodloužení ale pochopitelně už odpovědět nejde a na to Kladno trochu, s mírnou nadsázkou řečeno, doplatilo oba víkendové dny. „Ono toho teď už moc v týdnu nenatrénujeme, protože těch tréninků, kde jsme něco mohli vymýšlet, bylo v sezoně příliš. Za jeden dva tréninky už toho ale moc nového nevymyslíte,“ přiznával známý fakt kladenský Dominik Barnošák, jenž zároveň jedním dechem dodával, že u přesilových her toto určitě neplatí. Ty se totiž změnit dají a v pozici Rysů především musí, pokud chtějí pomýšlet na úspěch.

Zápas startuje v kladenské aréně v sobotu úderem 15. hodiny, pokud by se hrálo ještě v neděli, tak bude scénář stejný. Oba duely navíc můžete opět sledovat v živém vysílání na programu SPORT 5, který si pro úplný servis nezapomeňte zapnout už ve 14:55!