CROSSDOCK Extraliga

Návrat tahouna! Kladnu v sobotu po zranění pomůže Ondřej Pražák. Chci dvě výhry, hlásí

Kladenští hokejbalisté už v sobotu mohou mít po sezoně, pokud by to tak bylo, zavládl by ve středočeské kabině zajisté smutek. Znamenalo by to, že ve finálové sérii play off CROSSDOCK Extraligy podlehli Kert Parku nepopulárně 0:3 na zápasy.

Není na co čekat, finále chci hrát a být na hřišti co nejvíce!

Ondro, vaše zranění přišlo v nejhorší možnou chvíli, navíc jste tehdy byl nejproduktivnějším Kladeňákem v play off, co se v tom druhém semifinálovém zápase s Plzní přihodilo?

V poslední třetině zápasu jsem dobíhal plzeňského hráče, bohužel mě tak dokonale podržely nové boty, že jsem utrpěl zranění v dolní části těla... (kysele se usměje).

Rekonvalescence se vám ale povedla velice rychle, snažil jste se to nějak urychlit, nebo to i teď trochu lámete přes koleno a ještě byste chvíli potřeboval?

Musím říct, že jsem si dal opravdu záležet, abych se vrátil co nejdříve. Dával jsem si octové zábaly, poctivě jsem ledoval, regeneroval a berle s gypsem jsem zahodil, až jsem si byl opravdu jistý, že nejsou potřeba. Bez tejpů se zatím sice neobejdu, ale už není na co čekat, finále chci pochopitelně hrát a být na hřišti co nejvíce!

Je teď jenom na nás, jestli bude série pokračovat

Jak jste na tom herně? V neděli jste se už objevil v sestavě ALPIQu, půjde to i na hřišti? Čeká vás víkend pravdy, kde potřebují Rysové co nejvíce tvořivých hráčů, což bezesporu splňujete… Budou rozhodovat zase přesilové hry?

Absolvoval jsem jeden trénink, uvidíme, co udělá sobotní zápas, jestli mě teda trenér postaví (usměje se). Co se týče přesilovek, tak je musíme hrát s větším klidem, ale zároveň v nich být aktivní a ne je jenom odehrávat míček z naší třetiny… Věřím, že o víkendu to napravíme a budeme se tentokrát dvakrát radovat my!

Podle pravidla můj dům, můj hrad, byste tedy měli být na tahu teď vy. Půjde vám to v domácím prostředí, které tak skvěle znáte, věříte, že ještě lépe? Protože herně jste jinak v Praze nepropadli...

Doma jsme velmi silní, takže si půjdeme za svým. Na Kertu rozhodly jen přesilové hry, které jsme nedokázali proměňovat a naopak jsme z nich inkasovali. Myslím, že jinak ve hře pět na pět jsme často lepší my.

Co by mohlo momentálně pomoci na psychickou výhodu a pohodu Kladna? Například povedený vstup do zápasu, nebo si zkrátka nepřipouštět, že už v sobotu večer můžete mít po sezoně? Nebo najdete ještě něco, co může pomoci?

Výhoda je možná to domácí prostředí, to je ale asi tak vše. Budeme hrát naší hru, protože pořád není rozhodnuto, a to si moc dobře všichni uvědomujeme. Je tedy teď pouze na nás, aby série pokračovala. Ale ať už to dopadne jakkoliv, už nyní jsem na tým hrdý, že se probojoval do finále a předváděl po celou sezonu pěkný hokejbal.