CROSSDOCK Extraliga

Rozhodlo opět prodloužení! Kert Park řádil v přesilovkách a má mečbol!

CROSSDOCK Extraliga má možná před sebou letošní poslední zápas! Kert Park totiž ve druhém finálovém utkání dokázal urvat v dalším prodloužení druhé vítězství za víkend a po dvou velice náročných zápasech se dostal už do hodně nadějné pozice v dokonání zlatého mistrovského hattricku!

Opět rozhodovaly přesilové hry, poslední v zápase určila i vítěze

Kladno tentokrát mohlo začít skvěle, jelikož už po necelé minutě skončila prudká rána Dominika Barnošáka na břevně domácí branky. Ovšem to bylo ze strany hostů z úvodu utkání vše podstatné, stejně jako v sobotu se totiž dokázal v šesté minutě zápasu prosadit Jiří Kruček a velká psychická výhoda tak rázem byla zpět na straně Lužinských - 1:0. Dlouhé minuty se pak nic zásadního pro vývoj skóre nedělo, více šancí sice měli domácí, ale z branky se nakonec radovalo Kladno! Před klecí brankáře Mikla se totiž dokázal efektivně v těžké pozici prosadit ze vzduchu pálící Radim Štěpáník - 1:1.

Diváci pak viděli několik šarvátek, strkanic a fyzických výměn názorů, které rozhodčí následně odměňovali dvouminutovými tresty. To podstatné tak přišlo znovu až deset minut před koncem třetí periody. To zůstal nahoře na kruhu po pravé ruce hostujícího brankáře Jirotky neobsazený Petr Danko, jenž prokázal letošní vizitku nejlepšího střelce a poslal Kert Park podruhé v zápase do vedení - 2:1. Jenomže to by nebyli kladenští Rysové, kteří s těžkými play off zápasy mají už hodně zkušeností, tudíž o pouhou půlminutu později dokázal z prostoru mezi kruhy vystřelit Radim Štěpáník, jenž tak zaznamenal už druhou veledůležitou branku v utkání – 2:2!

A tak to vypadalo, že bude na tahu opět domácí tým. A ono se to potvrdilo! Tři minuty před koncem se prosadil Tomáš Wróbel, což se jevilo opět po dvaačtyřiceti hodinách jako rozhodující - 3:2! Úspěšná rána domácího kapitána ale tentokrát nerozhodovala, jelikož se hosté vehnali ještě v posledních chvílích zpět do akce, odvolali gólmana Jirotku, šli do šesti, z čehož pramenila už třetí vyrovnávající branka Kladna, o kterou se tentokrát postaral Milan Schnaubelt - 3:3.

Nejen v následném prodloužení rozhodly přesilové hry. Zatímco Rysové ji nejprve využít nedokázali, a navázali tudíž na svoji negativní statistiku z nedělního i sobotního utkání, tak na začátku druhé pětiminutové nadstavby dostali výhodu jednoho hráče navíc na hřišti i domácí. Následovala dlouhá kombinace a nakonec rozhodující rána Dalimila Zvonka, který pálil z pravé strany bez přípravy z první - 4:3. Kert Park tak stoprocentně využil domácího prostředí a na Kladno si poveze extrémně cenné dva finálové mečboly!


HODNOCENÍ TRENÉRŮ:

David Kuna (hlavní trenér Kert Parku): Bezprostředně po takovémto infarktovém zápase jsem samozřejmě moc spokojený, protože je to pro nás nesmírně důležité vítězství a především to pomůže pro sebevědomí hráčů a jejich psychiku. Nám se příliš nepovedl závěr třetí třetiny, takže tu výhodu do prodloužení potom mělo Kladno, ale my jsme ta oslabení dokázali v dnešním zápase opět skvěle bránit. Nakonec jsme tak naštěstí udeřili my, myslím si tedy, že zatím rozhodující přesilové hry a výkony brankářů. Doufám, že nás na Kladno přijedou podpořit naši fanoušci a udělají nám tam téměř domácí kulisu!

Drahomír Kadlec (hlavní trenér Kladna): Je to stejné, jako včera v prvním zápase. Rozhodly přesilové hry, které se nám momentálně vůbec nedaří. V tom druhém utkání jsme mohli rozhodnout klidně i v základní hrací době. V tréninku do příštího víkendu se na to musíme zaměřit, ale důležitá bude především regenerace, protože pár hráčů máme dobitých. Musíme se dát dohromady, jelikož rozhodně příští víkend nechceme končit sezonu! Kluci moc dobře vědí, o co jde a už teď si přejeme, abychom se vrátili k pátému rozhodujícímu zápasu zpět do Prahy!