CROSSDOCK Extraliga

Nečekaně dramatický start finále kvůli počasí! Kert Park zvítězil v prodloužení

CROSSDOCK hokejbalová extraliga odstartovala druhou květnovou sobotu vrcholem letošního ročníku, tedy finálovou sérií! Do té se potřetí v řadě probojoval vítěz základní části Kert Park Praha, který začal svádět bitvy s kladenským ALPIQem.

Hosté bleskurychle vymazali výhodu domácích, ani to nestačilo

Dalo se očekávat, že do zápasu Kert Park vstoupí hodně aktivně a bude to tak především domácí tým, který bude hrozit. První minuty se však povedly lépe Kladenským, Mikl ovšem bezpečně všechny pokusy pokryl, takže to nakonec skutečně byli domácí, kteří udeřili. Na začátku šesté minuty zpoza branky nahrál Petr Danko mezi kruhy na Jiřího Kručka, který nikým nehlídaný bezpečně zakončil pod pravé horní víko Jirotkovy svatyně – 1:0.

Dlouhé minuty se pak nic zásadního pro vývoj utkání nedělo, oba týmy měly příležitosti třeba i z početních výhod a ze strany Středočechů byl v honbě za vyrovnáním nejvíce vidět jednoznačně Dominik Barnošák. Ani on však z několika dobrých koncovek nebyl úspěšný, tudíž se po jedné z dalších početních výhod dokázali dostat do dvoubrankového vedení domácí. Po ose Wróbel – Martin Kruček zakončoval vpravo osamocený Dalimil Zvonek a zdálo se, že je rozhodnuto.

12 vteřin a vedení Kert Parku o dva góly bylo smazáno!

Na konci druhé periody se děly věci. Rozhodnuto o osudu utkání rozhodně nebylo! Pražané totiž v poslední minutě druhé třetiny o celé vedení hodně nečekaně a především rázem přišli! Parádní koncovku druhé periody totiž předvedli hostující hokejbalisté, kteří se nejdříve dopracovali ke snížení po dalekonosné střele Jakuba Haismana od modré čáry v přesilové hře, aby na něho o pouhých dvanáct vteřin později navázal úspěšně proměněným samostatným únikem osmnáctiletý junior Jaroslav Procházka - 2:2!

Nad Lužinami se snesla mračna, komu pomohla?

Začátek třetího pokračování přinesl hodně nečekanou zápletku. Nad Lužiny se totiž přihnal velký dešťový mrak, okolo hřiště začaly létat blesky doprovázeny prudkým větrem, což zápas více jak na půl hodiny muselo přerušit a vyhnat hráče do kabin! Týmy se pak dohodly, že utkání dohrají i v takových podmínkách, které třeba nebyly zcela ideální. A tak, když se opět hrálo, to vypadalo, že po brance Tomáše Wróbela ze šestatřicáté minuty, je rozhodnuto - 3:2. Ovšem Rysové se vůbec nevzdali a dokázali od pravého mantinelu vyslat z hole Milana Schnaubelta prudký projektil, jenž znovu vyrovnal - 3:3!

Rozhodující úder tak přišel v prodloužení. Tomáš Wróbel si počkal nehlídaný za kladenskou obranou na modré čáře na přihrávku od Tomáše Fejfara, kterou v čase 51:39 následně převtělil v rozhodující trefu utkání - 4:3! Kladno muselo smutnit, jelikož v herní pasáži předtím neproměnilo několik početních výhod, z nichž největší byla hned skoro dvouminutová výhoda pět na tři! Už v neděli od 15:00 celá série pokračuje, a to také živým přenosem na obrazovkách SPORT 5!


Statistiky 1. finálového utkání:

HC Kert Park Praha vs. HBC ALPIQ Kladno 4:3 pp (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Kruček J. (Danko), 27. Zvonek (Wróbel, Kruček M.), 36. Wróbel (Kruček J.), 52. Wróbel (Fejfar, Markytán) - 30. Haisman, 30. Procházka (Kohout), 39. Schnaubelt.

Střely: 30:40, vyloučení: 12:10, využití přesilovek: 2:0, oslabení: 0:0, rozhodčí: Vrba, Havelka.

Kert Park: Mikl (Mroviec) – Markytán, Šperl (A), Dejneka, Blaško, Dulava, Šlehofer, Kaucký, Rozenberg – Kruček J., Danko, Wróbel (C), Postulka, Zvonek, Kruček M. (A), Plzák, Kovář, Střecha, Fejfar, Javorka.

Kladno: Jirotka (Hájek) – Dědič, Soukup (A), Hrabár, Pliml, Haisman, Pospíšil, Novák – Hnízdil, Špaček (C), Prokop, Schnaubelt, Barnošák, Šícha (A), Kohout, Štěpánik, Procházka, Eitler, Kamenář.