2. liga

Play off druholigových soutěží v plném proudu! Kdo si vybojuje kvalifikaci o 1. Ligu? 


Nejvyšší regionální soutěže se ve všech možných koutech republiky taktéž dočkaly atraktivních a nesmírně napínavých vyřazovacích bojů.

2. Liga - Morava Sever:

Opava s Frýdkem krůček od postupu do semifinále na severu Moravy

První víkend v květnu se na severu Moravy rozběhly očekávané čtvrtfinálové boje. Za sychravého počasí dokázali favorité potvrdit svou převahu a na hřiště soupeřů budou odjíždět s vedením 1:0 na zápasy. Jediný, kdo dokázal zvítězit v prvním venkovním zápase jako papírový outsider byl tým Opavy, který přehrál Duklu Martinov, a ta to na jejich plastovém povrhu o nadcházejícím víkendu bude mít velmi těžké.

Vsetín si dokráčel pro pohodlnou výhru 7:1, nicméně začátek měl velmi nejistý a dokonce prohrával. Jenže ve 3. třetině (5:0) vtrhl na hřiště valašský uragán a naděje Ostravských byly ty tam. Tím pádem v neděli bude Vsetín potvrzovat roli favorita na hřišti soupeře za vedení 1:0 na zápasy. Za zmínku v tomto zápase stojí hattrick Radima Ovčačíka. Zatím to vypadá, že Vsetín to myslí s letošním finále naprosto vážně.

Karvinská rezerva vybojovala na domácím hřišti první ze dvou potřebných zápasů k postupu. Výsledkem 4:2 nad TJ Sokol Poruba 2017 se za to zasloužil velkou měrou domácí Stromko, jenž nastřílel hattrick a posunul tak svůj tým blíže branám semifinále. Po dvou třetinách byl sice stav vyrovnaný 2:2, ale hned ze začátku 3. periody domácí střelec zaúřadoval a domácí si výhru pojistili čtvrtým gólem. Je vidět, že tento tým mladíků doplněný hráči z „A“ týmu pomýšlí určitě na víc než účast ve čtvrtfinále.

Další dva duely proti sobě svedly Jaselskou Opavu, která si vyšlápla na Martinov. Velkým tahounem při vítězství 4:1 Slezanů byl bývalý juniorský reprezentant Pavel Málik s Porubčanským. V další sérii se do vedení 1:0 na zápasy dostal Frýdek Místek a jelikož se hraje pouze na 2 vítězné duely, jsou frýdeckomístečtí hokejbalisté kousek od postupu mezi čtyři nejlepší moravskoslezské celky! V dresu Frýdku se blýskl hattrickem veterán Cieslar, jenž v nedávné minulosti patřil mezi největší tahouny Třince v české nejvyšší soutěži.

Výsledky:

HBC Vsetín vs. HBC Falcon Ostrava 7:1 (0:0, 2:1, 5:0)

Stav série:1:0.

HBK Frýdek-Místek vs. HBC Dakota Ostrava 4:2 (0:1,2:0,2:1)

Branky a nahrávky: 18.29 Cieslar (Hradečný, Lotko), 28:40 Lotko (Čopák), 33:10 Cieslar (Sikora, Lotko), 44:59 Cieslar (EN) - 14:58 Elbl M. (Bogumský, Lembard), 40:53 Jareš (Elbl M., Kubesa).

Stav série: 1:0.

HbK Karviná „B“ vs. TJ Sokol Poruba 2017 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Stav série: 1:0.

TJ SP Dukla Martinov vs. IHC Jaselská Opava 1:4 (0:0,1:2,0:2)

Branky a nahrávky: 24:35 Laryš (Musálek, Hluzák)(PP) - 20:27 Porubčanský (Přikryl, Málik)(PP), 21:37 Holeš (Žůrek, Přikryl), 34:47 Málik (Porubčanský), 44:47 Porubčanský (Holeš)(EN).

Stav série: 0:1.

2. Liga - Morava Jih:

Hodonín a Kyjov krok od postupu!

Vrchol sezony v podobě vyřazovacích bojů odstartoval o víkendu na jihu Moravy. Série hraná pouze na dvě vítězná utkání přinese rozuzlení již tento týden. Do semifinále pak mají blíže celky Hodonína a Kyjova.

Kyjov zaskočil SK a už v sobotu může favorizovaný celek vyřadit

SK Jihlava „B“ vs. HBK Kyjov 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 21. Král (Zeman) - 22. Fraňo (Fiala, Pichler), 32. Svoboda, 38. Studénka, 44. Fiala (Pichler, Fraňo).

Rozhodčí: Prudík, vyloučení: 3:4, využití přesilovek: 0:1, střely na branku: 31:26, diváků: 58.

Stav série: 0:1.

Jihlava šla do série v pozici mírného favorita, neboť svého soupeře dokázala v sezoně hned třikrát porazit! Papírové prognózy však v play off neplatí, a to dokázal také tento úvodní souboj. Před solidní kulisou se odehrávala dvě třetiny vyrovnaná bitva s minimem šancí na obou stranách. Skóre otevřel domácí Král, ale o minutu později srovnal na druhé straně Fraňo. Urputná bitva se dala očekávat také v závěrečném dějství, což se potvrdilo. Nicméně v této třetině se střelecky dařilo na výbornou hostujícím hráčům, kteří udělili SK lekci z produktivity. Nejprve poslal svůj tým do vedení povedenou pumelicí Svoboda a v závěru hosté udeřili do otevřené obrany ještě dvakrát z holí Studénky a Fialy. Do Kyjova si tak parta kolem talentovaného reprezentačního útočníka ze Sudoměřice Matěje Fraňa odváží první bod a na domácím hřišti může slavit postup mezi čtyři nejlepší.

Jihlava: Koch (Bártů) - Anděl, Zbořil, Harasim, Vala, Jiskra, Hrbáč - Koudelka, Zeman, Král - Pošvic, Mandát, Apeltauer - Procházka, Hlavatý, Smutný - Herman H.

Kyjov: Kučera - Studénka, Kmenta, Kordula, Prčík, Urc - Fiala, Pichler, Fraňo - Prčík, Svoboda.

Hodonín překvapení nepřipustil

HBC Hodonín vs. J.V.S.K. Slza Přibyslavice 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Švagerka J. (Mráz), 20. Mráz (Mohyla), 27. Mráz (Tomi), 31. Kaluža (Rapant, Zetocha), 36. Mráz (Tomi) – 18. Novák, 41. Samek I. (Fila).

Rozhodčí: Orság, Zbořil, vyloučení: 3:6, využití přesilovek: 1:0, střely na branku: 44:33, diváků: 61.

Stav série: 1:0.

První zápas čtvrtfinálové série se rozehrál také mezi Hodonínem a Přibyslavicemi. Domácí Hodonín chce promluvit do bojů o medaile, a také za tím rázně vykročil, když v prvním zápase přehrál bojující Přibyslavice 5:2. Pod výhru se značnou měrou podepsal domácí veterán Mráz, jenž vstřelil před domácím publikem hattrick. Pro Hodonín bylo klíčové, že uhlídal obávané útočné trio hostující Slzy. Té navíc v zápase nefungovaly jinak silné přesilové hry. Nicméně odveta na hřišti Přibyslavic ještě bude těžkou zkouškou pro oba mančafty. Doma je totiž Slza velmi silná, což pocítil Kyjov i Malenovice na konci základní části.

Hodonín: Krýsa (Lindner) – Crlík, Hanuš, Hübl, Krupica, Mohyla, Prčík, Zetocha – Helešic, Hlavačka Z., Kaluža – Mráz, Navrátil, Rapant – Roch, Švagerka J., Švagerka M. – Švagerka Z., Tomi.

Přibyslavice: Maxa (Pojer) – Benáček, Fila, Hanzl, Hort – Bednář, Fiala, Malý – Němec L., Němec P., Novák – Samek I, Zelený.

2. Liga - Čechy Sever:

Ještěři a Krokodýli si to rozdají o postup do semifinále v 6. utkání

Ve 2. Lize na severu Čech už známe 3 semifinalisty, ale čtvrtý stále není znám. Mezitím co Berani, Nordics a Dukla postoupili do dalších bojů tou nejkratší cestou, tak mezi Ještěry z Ústí nad Labem a Dandy Chomutov vrcholí vyrovnaná repríza loňského finále!

Repríza finále nabízí neskutečné drama

Berani Ústí nad Labem narazili ve své čtvrtfinálové bitvě na Rondo Teplice. Vítěze základní části nečekalo nic lehkého. Rondo se prezentuje tvrdým a rychlým hokejbalem. Ale bohužel se nejednalo o dramatickou sérii. Teplice nastoupily k utkáním v této sérii v malém počtu a favoritovi soutěže tak nemohly vzdorovat. Berani si připsali tři snadné výhry 5:1, 13:0 a 7:2. Ústečtí hokejbalisté tak můžou vyhlížet soupeře pro své semifinále. V úvahu připadá jeden z dvojice Dukla nebo Dandy Chomutov. Nicméně se bude určitě jednat o vyrovnanější bitvu, než byla tato čtvrtfinálová.

Nádherná, vypjatá, atraktivní a super-vyrovnaná, tak by se dala nazvat repríza loňského finále mezi ústeckými Ještěry a Krokodýli z Chomutova. Ještěři na domácím hřišti nezaváhali, i když oba zápasy byly opravdu vyrovnané a rozhodovaly maličkosti. V prvním utkání si Ústečtí vybojovali vítězství 1:0. Druhé utkání dospělo až do prodloužení, kde byli zase o chlup šťastnější Ještěři a díky vítězství 2:1 po prodloužení si vysloužili dva postupové mečboly. O týden později se tato série přestěhovala do Chomutova a Dandy nesložili zbraně a ve 3. čtvrtfinále zvítězili 4:3 po samostatných nájezdech.

V neděli měl celek z Ústí nad Labem ještě jednu šanci ukončit tuto odvetu za loňské finále, ale opět se to svěřencům Ivana Kučery nepovedlo. Chomutov tentokrát zvítězil 4:3 po prodloužení a poslal tak toto čtvrtfinále do 5. rozhodujícího duelu. Ano, přesně tak – ze 4 utkání hned 3 zápasy skončily nerozhodným stavem po základní hrací době. Kdo bude šťastnější v pátém utkání? To se dovíme v neděli 12.5. v Ústí nad Labem.

Dukla a Nordics potrápeni pouze v jednom utkání

Mostecké derby mezi Nordics Most a extraligovou rozervou Mostu skončilo již po třech duelech. Mostecký „B“ tým doplatil na stejný problém jako teplické Rondo. Na zápasy se HBC Most „B“ sešel v malém počtu a v prvních dvou zápasech nemohl Nordicům konkurovat a odnesl si dvě prohry v poměru 5:11 a 3:7. Ve třetím utkání se už rezerva extraligového celku sešla ve větším počtu a bylo to znát. Utkání dokráčelo až do prodloužení, kde ale byl šťastnější Nordics Most a postoupil tak v poměru 3:0 na zápasy do semifinále 2. Ligy. Velká škoda pro tuto sérii, že se Most „B“ nesešel v hojnějším počtu.

Poslední čtvrtfinále obstaraly týmy Dukly Ústí nad Labem a Bazzy Děčín. V této sérii bylo utkání vyrovnané pouze v zápase číslo jedna. Utkání bylo po celou dobu dramatické a už to vypadalo, že zápas se dočká prodloužení, ale Dukle se podařilo 11 vteřin před koncem rozhodnout utkání a připsat si první bod. V dalších dvou duelech chyběli Děčínu někteří hráči, zatímco Dukla nastoupila téměř v plné sestavě a hravě si po výsledcích 12:3 a 10:2 dokráčela pro postup do semifinále.