Reprezentace

Do MS v Kanadě zbývá přesně 80 dnů

Reprezentace mužů - Necelých čtrnáct dnů uběhlo od zápasů reprezentačního výběru na Slovensku a realizační tým přichází s nominací na červnový vrchol sezóny - MS v kanadském St. Johns a okolí. Kromě nominace přinášíme i krátké vyjádření manažera reprezentace.

Nominace, kterou dnes realizační tým zveřejňuje je konečná, ale samozřejmě, že se může něco přihodit a ke slovu budou muset přijít náhradníci, kteří jsou u každého postu, jejich pořadí není nijak stanoveno a mezi náhradníky není vyloučeno, že může někdo díky svým výkonům v nejbližší době přibýt.

"Realizační tým podle svého nejlepšího vědomí a svědomí vybral tuto pětadvacítku hráčů, kteří podle mínění především trenérů národního týmu budou tou nejlepší reprezentací českého hokejbalu jak na hřišti, tak i mimo něj. Doufáme, že pro všechny nominované je jejich umístění do sestavy pro MS jasným impulsem k tomu, aby ještě zvýšili intenzitu svojí přípravy. Zároveň nejpozději na začátku dalšího týdne začne pro tyto nominované hráče a náhradníky proces vyřizování všech formalit s cestou do Kanady souvisejících," říká reprezentační manažer Adam Karnet.

Nominace na MS St.Johns, Kanada (2. - 9.6.2013)

Brankáři

Lukáš Heczko (Sierre), Jan Šimara (Letohrad), Jan Jirotka (Kladno).

Náhradník: Leoš Gerlich (Kert Park).

Obránci

Jan Pospíšil (Biel), Miroslav Růžička (Ústí nad Labem), Tomáš Hák (Pardubice), Jan Příhoda, Tomáš Kudela, Michal Dědič, Radek Soukup (všichni Kladno), Josef Blažek (Vlašim), David Tyburec (Kert Park).

Náhradníci: Daniel Prášek (Ústí nad Labem), Marian Juráček (Plzeň-Litice/Vlašim).

Útočníci

Jan Bacovský (Hradec Králové), Adam Roušal (Martigny), Michal Průcha, Ondřej Kejř (oba Plzeň), Pavel Kubeš (Pardubice), Daniel Hnízdil, Radek Šíma (oba Kladno), Lukáš Hudeček (Vlašim), Tomáš Wróbel (Karviná), Jan Bílý (Wettswil), Ondřej Lux (Letohrad), Lukáš Soukup (Ústí nad Labem), Martin Kruček (Kert Park).

Náhradníci: Pavel Dušek (Vlašim), Jan Střecha (Jihlava).