Reprezentace

Zápas s Kert Parkem byl výbornou prověrkou, netají se člen kádru reprezentace U20 Nicolas Langr

Pardubický forvard Nicolas Langr se zúčastnil reprezentačního srazu hráčů do 20 let. Tento borec táhne pardubické juniory, se 17 body je jejich nejproduktivnějším hráčem, čímž si říká o další nominaci do reprezentace. Jak vlastně sraz hodnotí hráči? A co přinesly dva modelové duely celé kategorii?

Celý kemp byl fyzicky velice náročný


1. - 2. února jste podstoupil přípravné soustředění v Plzni, kde se znovu sešla reprezentace do 20 let. Jaká byla v plzeňské hale atmosféra po celou dobu akce?
Atmosféra byla celkem slušná. Hlavně v druhém zápase proti Kert Parku, hodně mě překvapilo, kolik fanoušků přišlo.

Plán jste měli pěkně nabitý, dva přátelské zápasy a menší tréninky, na co jste se jako tým zaměřovali?
Celý kemp byl fyzicky velice náročný. Na hřišti jsme se zaměřovali hlavně na to, abychom se postupně sehrávali a plnili ve hře taktické pokyny, které po nás trenéři budou chtít i na mistrovství světa.

První zápas jste odehráli se svými mladšími kolegy. Vyhráli jste o tři góly, ale reprezentace U18 se nemá za co stydět. Jaké jste měl pocity z tohoto duelu? 
Tak pocity byly lehce smíšené. Sice jsme neodehráli špatné utkání, ale mohlo to být určitě lepší. Osmnáctka nás překvapila svým nasazením a rozhodně to nebyl lehký soupeř.

Co Vám v tomto utkání vycházelo a co naopak vázlo? Je něco, v čem jste si opravdu jistí? O co se můžete opřít?
Do toho utkání jsme vstoupili s pomalejším nasazením, což se ale během zápasu zlepšilo. Zápas rozhodla větší vyspělost a dobrá útočná hra z naší strany. Naše největší síla byla určitě v útoku, to si myslím, že by měla být i naše přednost na mistrovství světa.



I když bojujeme o nominaci, máme skvělou partu


Dále následovalo klání proti extraligovému Kert Parku, kde došlo na remízu a následnou výhru po nájezdech. Byli trenéři spokojeni? 
Trenéři byli s tímto výkonem spokojeni, a i my v kabině jsme věděli, že jsme odehráli velmi dobré utkání. Samozřejmě to byl zápas úplně na jiné úrovni než proti osmnáctce. Kert Park byl mnohem vyspělejším týmem, a pro nás to byla určitě skvělá prověrka.


Jak byste celkově shrnul plzeňský sraz? I když stále všichni z vás bojují o místo na světovém šampionátu, tak v kolektivu zavládá pozitivní energie? 
V kabině je vždy skvělá nálada, i když jsme každý z jiného týmu a bojujeme mezi sebou o nominaci, máme skvělou partu. 



Důležitou součástí kempů je také to, aby se hráči více seznámili a stmelili jako parta, měli jste nějakou týmovou akci mimo stadion?
Většinu kluků už jsem znal dříve, ale samozřejmě je to něco jiného, než když hrají s vámi v týmu. Mimo stadion už jsme pár akcí měli a myslím, že máme opravdu skvělou partu a je to vidět jak na hřišti, tak mimo něj.


Za chvíli znovu startují soutěže a zase se chvíli pozornost od reprezentace odvrátí, jak získat dobrou formu, aby si Vás trenéři vybrali do finální nominace?
Na start soutěže už se moc těším, budu se soustředit na to, abych podával co nejlepší výkony jak v juniorské, tak mužské kategorii. Připravovat se budu tréninky s týmem i individuálními tréninky, abych chytil co nejlepší formu a mohl se poprat o finální nominaci.