CROSSDOCK Extraliga

Vrchol sezony je tu! Sobotní odpoledne rozpoutá finále CROSSDOCK Extraligy

Od září loňského roku se čekalo na odpovědi několika otázek. Třeba na takovou, jestli se dokáže pražský celek Kert Parku probojovat potřetí v řadě do finále? A kdo mu bude oponovat tentokrát? Kladno, Pardubice, či jiný tým, který si na nejvyšší stupínek bude brousit zuby.

Dvě podobné cesty se teď spojí, kdo bude úspěšnější?

Probojovat se do finálové série není jednoduché v jakémkoliv sportu. V letošní vyřazovací části CROSSDOCK Extraligy toto pravidlo však úplně třeba tak neplatí. Jak Kert Park, tak i Kladno, totiž v play off příliš překážek (zatím) nepotkaly. Lužinští i kladenští Rysové čtvrtfinále a semifinále zvládli vždy ve třech utkáních, pouze Kert Park ve třetím čtvrtfinálovém duelu s KOVEM musel rozhodnout až v prodloužení.

Ano, tohle jsou výsledky na papíře, úplně jiný pohled přinese hokejbalový fanoušek, který by všechny zápasy viděl. Jelikož v play off není nikdy žádné utkání lehké, alespoň prvotní překonání soupeřova odporu chce vždy velkou snahu, stále ale platí, že v letošním hokejbalovém play off většinu diváků zatím nejvíce bavily asi čtvrtfinálové série mezi Plzní s Hradcem Králové a Pardubicemi s Letohradem. Série, které dospěly do pátého rozhodujícího utkání, série čtveřice extraligových týmů, které letos skončily před branami finále a série, jež přinesly mnoho napínavých momentů a nervy drásající rozuzlení. V očekávání před finálovou sérií jsou tak všichni, jelikož proti sobě jdou dva týmy, které zatím kralují, suverénně postoupily až do finále a v letošním ročníku v podstatě ještě nenašly na svoji tabulkovou pozici konkurenta!

Velký souboj o titul! Oba týmy mají značnou motivaci

Co ještě dalšího spojuje letošní finalisty? Skvělá, v semifinále téměř nepropustná defenziva a také ofenziva, která dostatečně zabere, když je potřeba. Kert Park totiž od Letohradu dostal v semifinále pouze jednu branku a stejně tak byli úspěšní i kladenští borci s Plzní. Jedna obdržená branka za tři zápasy je opravdu skvělým vysvědčením převážně defenzivních řad, navíc s přispěním toho, že Kladno ani Kert Park rozhodně nehraje se žádnou defenzivní taktikou, ba naopak směrem dopředu dokáží být taktéž dostatečně produktivní. „Hodně se na finále těšíme, bude to velký boj, kde nikdo nikomu nic nedarujeme. Doufám, že to bude parádní hokejbal. My si to rozhodně budeme chtít užít, ale zároveň se budeme snažit pochopitelně i zvítězit. Ofenzivně je Kert Park zase ještě někde jinde, než náš semifinálový soupeř Plzeň, takže se o dobrou defenzivu budeme opět snažit opřít, bude to však už o hodně těžší,“ promluvil před vrcholem sezony za kladenskou kabinu Jan Pospíšil.

Zatímco Kladno se ze zisku titulu naposledy radovalo v sezoně 2014/15, Kert Park ovládl celou soutěž v posledních dvou sezonách a letos má tak o motivaci taktéž postaráno! „Ve finále nás čeká zase úplně jiný soupeř než Letohrad, na který jsme narazili v semifinále. Hra tak bude vypadat zase úplně jinak. Na sérii se připravujeme už od pondělí, a to i po té technické stránce. Pro nás to bude odměna za celou sezonu a budeme si to chtít hlavně užít. Zároveň samozřejmě budeme chtít být úspěšní, logicky stejně tak i Kladno, takže na diváky bude čekat, doufejme, nejlepší možný hokejbal, který momentálně může česká extraliga nabídnout,“ očekává trenér Kert Parku David Kuna, jehož tým bude tedy útočit už na dovršení zlatého a hodně cenného hattricku! Jestli se mu to povede, začneme zjišťovat už od nadcházejícího víkendu, kdy je v sobotu i v neděli vždy od 15. hodiny naplánován první a druhý zápas série. Vrchol CROSSDOCK Extraligy navíc můžete sledovat v živém přenosu na SPORT 5!