Reprezentace

Hráli jsme o poznání lépe než v sobotu, říká gólman Šimara

Reprezentace - Nedělní utkání se českému týmu vydařilo daleko více, jelikož byl vidět oproti sobotě zlepšený výkon, kterému napomohl i motivační proslov před utkáním, kde se mezi tři tyče českého výběru postavil letohradský gólman Jan Šimara.

Druhé nedělní utkání dopadlo lépe pro český výběr, který nastoupil do utkání v brance s letohradským Janem Šimarou. „Dnes jsme hráli o poznání lépe než včera. Na Slovácích bylo ke konci vidět, že jim trochu docházejí síly, ale podle mého byl dnešní zápas náročnější než ten včerejší. Určitě!“

Extraligové jaro zatím začalo jen pro málo týmů, mezi které Letohrad nepatří a tak byla na snadě otázka, jak se rodákovi ze Vsetína chytalo. „Bylo to pro mě horší, je tady rychlý povrch, ale zase se šlo sklouznout. Takže, když to zvážím, tak se mi chytalo dobře.“

Slovensko v utkání mělo zajímavé šance, ale nakonec jen jedna skončila gólem a pokus o závěrečnou power-play se slovenskému celku nevydařil. „Nám se povedlo ubránit střední pásmo a vlastně tam přišla jen jediná střela. Ta mi šla do lapačky a rychle jsem to hodil do rohu, protože házet to dopředu by byl velký risk,“ říká k power-play brankář českého výběru.

Do startu světového šampionátu v Kanadě zbývají přesně čtyři měsíce a sestava už se začíná rýsovat, ale na postu gólmana to budou mít trenéři opět jako před Bratislavou těžké. „Všichni brankáři jsme velmi vyrovnaní, rád bych se tam dostal, jako každý, ale ty šance jsou pro každého 25 procent. Hodně bude rozhodovat play-off,“ říká ke své šanci dostat se do výběru Šimara.