CROSSDOCK Extraliga

Zlatý hattrick zase o krok blíže! Kert Park nedal Letohradu šanci ani potřetí

Hokejbalisté Kladna, kteří si postup do finále play off CROSSDOCK Extraligy vybojovali v sobotu v podvečer, na svého soupeře do finále příliš dlouho nečekali.

Kert Park zbortil domácí taktiku na konci první třetiny

První minuty se dařilo domácím držet taktickou hru, která se zakládala viditelně převážně na perfektní defenzivní práci. Kert Park tak musel letohradský tým neustále dobývat, až se mu to nakonec povedlo, a to když se čtyři minuty před první sirénou prosadil v předbrankovém prostoru Petr Danko - 0:1. Po koncovce Dalimila Zvonka o pouhou minutu a půl později to navíc bylo už o dvě trefy a tím se tak východočeské naděje vzdálily ještě více - 0:2.

Pražané si navíc výsledek už bezpečně a zkušeně bránili, navíc se hned po přestávce prosadil ještě Martin Kruček, což hosty už definitivně uklidnilo - 0:3. Možná i proto se Letohrad poté dokázal dostat více do hry, a to také díky nabídnutým přesilovým hrám. Ani jedna z nich však z domácí strany využita nebyla a dlouhé minuty to tak vypadalo, že stav ze začátku druhé třetiny bude také konečný. Jeleni však v závěru zkusili alespoň vstřelit čestný gól, což se jim nepodařilo a navíc v přesilovce Kert Parku z hole Václava Šlehofera inkasovali počtvrté - 0:4.

Kert Park tak od příští soboty bude útočit na zlatý mistrovský hattrick, Letohrad končí po play off stejně jako po základní části CROSSDOCK Extraligy na čtvrtém místě, třetí místo totiž ukořistili plzeňští Mečouni!


HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Tomáš Friml (hlavní trenér Letohradu): Zápas jsme začali ze zabezpečené obrany, což se nám dařilo. Kert Park se pak ale dostal do vedení a poté si ho zkušeně kontroloval, až utkání dovedl do zdárného konce. Soupeř byl na nás v celé sérii hodně dobře připravený, ve všech zápasech byl lepší, přehrával nás ve všech směrech, takže mu musím pogratulovat k postupu. Nás čeká ještě hodně práce, abychom se k takovému týmu přiblížili. Klukům jsem v kabině po utkání ale samozřejmě poděkoval, protože tohle byla asi nejlepší sezona za celou dobu, co tu jsem. Máme tak zase na co navazovat a doufám, že příští sezonu půjde náš výkon opět nahoru a budeme předvádět znovu kvalitní hokejbal!

David Kuna (hlavní trenér Kert Parku): Rozhodl začátek zápasu, na což jsme hráče i upozorňovali a připravovali jsme je na to. Od druhé třetiny za toho stavu 3:0 pro nás jsme začali trochu blbnout, navíc jsme pak přidali i nějaké technické chyby, jako vyhozené míčky mimo hrací plochu, nebo hra v šesti. Na tohle si musíme dávat pozor. Utkání jsme ale měli pod kontrolou a vyhráli nakonec zaslouženě. Zároveň jsem šťastný, že jsme nějaké prognózy, které mluvily tak, že prohrajeme jak u nás, tak i v Letohradě, rozbourali. Ukázali jsme, že jsme mužstvo, které do finále patří, a chtěl bych za to hráčům poděkovat, protože přejít v semifinále přes Letohrad v sérii 3:0 na zápasy, je hodně dobrý výkon.


SK Hokejbal Letohrad vs. HC Kert Park Praha 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)

Konečný stav série: 0:3.

Branky a nahrávky: 11. Danko (Wróbel), 14. Zvonek (Kruček M., Šlehofer), 17. Kruček M. (Zvonek), 45. Šlehofer (Dejneka, Kovář).

Střely: 15:26, vyloučení: 7:8, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0.

SK Hokejbal Letohrad: Šimara (Novák) – Vychytil, Lajčiak, Anýž, Hejtmánek J., Adamec - Halbrštát, Faltus, Král, Košťál, Lux J., Macháček, Věchet (C), Cvejn, Bogdány, Levý, Faltejsek.

HC Kert Park Praha: Mikl (Koch) – Blaško, Dejneka, Dulava, Markytán, Rozenberg, Šlehofer - Danko, Javorka, Kovář, Kruček J., Kruček M., Plzák, Postulka, Střecha, Wróbel (C), Zvonek.