Reprezentace

Reprezentace míří na Slovensko, i s novým partnerem v zádech

Reprezentace mužů - Měsíc utekl jako voda a po turnaji v Plzni nyní čeká na reprezentační výběr pod vedením trenérů Kadlece a Kurfürsta další příprava, v sobotu a v neděli čeká na reprezentanty dvojice zápasů na Slovensku, v hokejbalové aréně v Gajarech.

Kromě reprezentace na Slovensku proběhne také setkání a jednání zástupců obou federací. A také představujeme nového partnera reprezentace.

Nový partner

V posledních dnech se hodně mluvilo o finančně nejnáročnější výpravě na MS v historii hokejbalového svazu a my Vám nyní můžeme představit nového partnera reprezentace, který už se v hokejbalu angažuje na klubové úrovni.

Mezi hlavní partnery reprezentace se zařadila firma AUTOSKLO – H.A.K. spol. s r.o., jejíž jednatel Pavel Antoch nám sdělil: „Sledujeme hokejbalové prostředí delší dobu, doposud jsme se pohybovali na klubové úrovni, ale i já osobně jsem měl možnost vidět MS v hokejbale a při vzpomínce na finále v Plzni 2009 mám v srdci stále velký zážitek. Je nám ctí spojit své jméno s národním týmem a věřím, že naše zapojení bude pro českou reprezentaci prospěšné.“

Nominace reprezentace:

Brankáři: Jan Šimara (Letohrad), Leoš Gerlich (Kert Park).

Obránci: Michal Dědič, Tomáš Kudela, Radek Soukup (všichni Kladno), Miroslav Růžička, Daniel Prášek (oba Ústí nad Labem), Josef Blažek (Vlašim), Martin Vašek (Karviná), Tomáš Hák (Pardubice)

Útočníci: Jan Krtička, Martin Kruček, Lukáš Plzák (Kert Park), Michal Průcha (Plzeň), Daniel Hnízdil, Radek Šíma (Kladno), Tomáš Wróbel (Karviná), Lukáš Hudeček, Pavel Dušek, Libor Topolánek (všichni Vlašim), Aleš Kypet (Most), Ondřej Lux (Letohrad).

Reprezentace se Slovenskem utkává během dvou měsíců už podruhé, nyní to bude na půdě soupeře. „V Plzni na nás vytasili nové tváře, mladé, rychlé kluky, tak uvidíme co na nás připraví v Gajarech,“ říká k možná odlišné tváři soupeře útočník Lukáš Hudeček. Slovensko na utkání v Gajarech připravilo poněkud jinou sestavu než do Plzně a budou se určitě snažit oplatit porážky z Pilsen Challenge. „Do každého dalšího zápasu se Slovenskem jdeme s tím, že chceme vyhrát a prodloužit tak sérii bez porážky s braťami,“ mluví o motivaci Hudeček.

Co se od dvou zápasů ve slovenských Gajarech očekává? „Z výjezdu do Nitry před MS v Bratislavě si všichni pamatujeme především to, že šlo o dva vypjaté zápasy v extrémně vysokém tempu, s řadou povedených akcí i tvrdých soubojů na hranici pravidel. Jinými slovy to byla ta nejlepší možná příprava na to, co vždy čeká na světovém šampionátu," odpovídá manažer reprezentace Karnet.

Už teď se ukázalo, že souboje se Slovenskem jsou zajímavé, je to tedy výborná průprava na šampionát v Kanadě. „Připravujeme se, že MS v Kanadě předloňský bratislavský turnaj předčí jak v rychlosti, tak v technice i tvrdosti. Kanaďané se budou chtít na domácí půdě vrátit na pomyslný trůn nejlepších hokejbalistů na světě a udělají pro to první i poslední. Však už nám také teď na přelomu roku vzkazovali - samozřejmě v dobrém - že se máme pořádně připravit,“ uvedl Adam Karnet.

Na závěr povídání manažer reprezentací dodal: "Jinak bych velice rád ještě nyní vysekl poklonu a dík všem těm, kdo se od minulého týdne aktivně podílí na jednání s novými sponzory a partnery pro národní tým. Je vidět už z tohoto článku, že ta snaha nese ovoce a musím přiznat, že ta míra zapojení lidí kolem hokejbalu je prostě fantastická. Samozřejmě na zajišťování prostředků musíme pracovat stejným způsobem i nadále, je ale skvělé vidět pozitivní výsledky a mít optimistický výhled do budoucna."

Na Slovensko míří i delegace ČMSHb

Součástí dvoudenního reprezentačního měření sil je i setkání zástupců ČMSHb a SHBÚ, jehož důležitost připomněl předseda svazu Josef Kozel: „Předně jsem rád, že jednání proběhnou. Dva roky se snažíme zlepšovat a posouvat vzájemnou komunikaci a spolupráci dál. Tento víkend je dalším krokem.

Za náš svaz se jednání zúčastní kromě zástupců nejužšího vedení svazu i funkcionáři z hlavních odborných komisí. Rádi bychom probrali odděleně témata, která se týkají soutěží, trenérů a rozhodčích. Stejně tak i dopady na mládež v obou zemích a možnosti pro společné projekty. Jsem moc rád, že vedení SHBÚ je ke spolupráci velice nakloněno a v osobě Jozefa Stümpela našla slovenská unie velkou osobnost. Navíc příležitost při měření sil elitních reprezentačních výběrů obou zemí k tomu přímo vybízí. Věřím, že strávíme příjemně i prospěšně dva dny na Slovensku.“

Z jednání obou federací přineseme stejně jako ze zápasů reportáž.