CROSSDOCK Extraliga

Tipy expertů: Kladno ukončí sérii v sobotu! Potrápí Letohrad úřadujícího mistra?

Semifinálové série play off CROSSDOCK Extraligy zatím přináší možná až příliš jednoznačné průběhy. Kert Parku se doma dvakrát podařilo prorazit urputnou letohradskou defenzivu, zkušené Kladno v domácím prostředí taktéž Plzni nepustilo ani zápas.

HC Kert Park Praha (1.) vs. SK Hokejbal Letohrad (4.)

Adam Bejšovec (redaktor Českého rozhlasu a PHbL): Pražský Kert pokračuje v cestě za obhajobou a na letohradské půdě může o víkendu vkročit do finále. Jeleni v prvních dvou zápasech překonali defenzivu Kertu jen jednou a sami doplatili na častá vyloučení. Pokud se jejich ostrostřelci probudí a obrana si vzpomene na skvělou hru ze základní části, mají Letohradští naději na zdramatizování série. Úřadujícího mistra stejně jako v základní části táhne produktivita vítěze kanadského bodování Petra Danka, zejména tohoto borce musí Letohrad pohlídat.

Filip Emmer (hráč Pardubic a Brna): Pokud se Letohradským podaří zredukovat počet vyloučení na minimum, mají šanci favorizovaný Kert Park v sobotním utkání zaskočit, přesně, jak to dokázali v sérii s Pardubicemi. Jeleni nepotřebují ke skórování příliš šancí a vzadu se mohou spolehnout na výborného Šimaru. Pokud se Letohradu podaří v sobotu zvítězit, nelze zavrhnout návrat série zpět na Lužiny.

Tip redakce: Bylo jasné, že Pražané se budou chtít na domácím hřišti ukázat, rozjet svou ofenzivní mašinu a po víkendu vést nejlíp 2:0. To se naplnilo, jelikož dobře zformovaná defenziva Letohradu pouštěla hokejbalisty z Lužin až příliš do zakončení a s vícero míčky si nedokázal poradit ani skvělý Šimara. Na letohradském asfaltu to však bude úplně o něčem jiném. Znovu se dá předpokládat návštěva v řádu několika stovek, třeba i zmiňovaný asfalt může být mírnou výhodou pro Východočechy. Minimálně sobotní utkání Letohrad zvládne, nedělní pak pro něj bude extrémně těžké, jelikož Kert sérii na Lužiny rozhodně nebude chtít vracet.

HBC ALPIQ Kladno (2.) vs. HBC Plzeň (3.)

Adam Bejšovec: Střelecky se trápí i Mečouni. Hokejbalisté zatím nerozvlnili síť kladenské branky ani jednou, poprvé v sérii však budou mít výhodu domácí haly, kterou se jim v předchozích bojích a základní části dařilo využívat. Nutně však musí najít zbraň na obranu Alpiqu a brankáře Jirotku, zkušení kladenští borci jim totiž v prvních dvou utkáních dovolili jen 28 střel a do Plzně jedou sérii ukončit. Plzeň může naopak pouze doufat, že semifinále nakonec třeba vyrovná, rozbije kladenské opevnění a vynutí si pátý zápas.

Filip Emmer: Vzhledem k momentální formě kladenského ALPIQU se odvážím tipovat konec série již v sobotu. Rozhodujícími faktory budou tvrdá, nátlaková hra a důraz v zakončení Rysů.

Tip redakce: Kladno možná bylo pro úvodní dvě utkání mírným favoritem, že se mu ale povede Plzeň dvakrát vynulovat, to čekal málokdo. Skvělý výkon Jirotky v kombinaci s dostatečnou produktivitou znamená, že série může v sobotu skončit v nejkratším možném čase, tedy po třech zápasech a my se k této možnosti přikláníme. Ačkoliv je moc dobře známo, že v Plzni se rozhodně snadno nevyhrává, Kladno po obrovském boji a třeba až prodloužení urve i třetí utkání série.