CROSSDOCK Extraliga

Mečouni na hraně propasti! Kladno se bude už v sobotu pokoušet vybojovat finále

Play off CROSSDOCK Extraligy hokejbalu pokračuje už tento víkend, možná však jen v sobotu, jelikož obě série si minulý týden domácí týmy rozehrály tak dobře, že je mohou už o první květnové sobotě zcela ukončit.

Mečounům vypověděla službu útočná síla

Měla to být hodně napínavá atraktivní série, klidně s rozuzlením až v pátém rozhodujícím duelu. Souboj druhého Kladna se třetí Plzní se ale nakonec začal jednoznačně lépe vyvíjet pro Středočechy. Ti v domácím prostředí podstatě ani nedali mečounům šanci a v obou zápasech v důležitých momentech dominovali. Může za to především skvělá práce směrem dozadu, která ve spolupráci s brankářem Jirotkou zcela deaktivovala útočnou sílu, jenž je bezesporu hodně veliká, celého plzeňského celku.

Sobotní zápas se pro Kladenské vyvíjel poměrně hladce, když se rozhodovalo především v prostředí periodě. V nedělní odvetě se Plzeň sice o hodně zvedla, nakonec ale také prohrála a jak už bylo zmíněno, hlavně opět neskórovala! „Chtěli jsme hrát naši hru, ale v sobotu to byl od nás velmi špatný výkon, jak do bojovnosti, tak herně. A i v neděli tomu stále něco chybělo, věřím, že když se vrátíme opravdu zpět k té naší hře, tak série bude ještě pokračovat,“ doufá plzeňský brankář Jiří Návara, který dostal alespoň na začátek semifinále přednost před svým brankářským kolegou Petrem Kráčinou.

Kladno chce co nejdříve do finále

Jedno je tak před odvetami na západě Čech jasné, Kladno má už velice blízko k postupu do letošního finále. Poslední třetí krok je však vždy nejtěžší, a to není klišé, vždyť se o tom přesvědčila sama Plzeň, která s Hradcem Králové ve čtvrtfinále byla také ve stejné situaci, jako jsou nyní rysové, rozhodl ale nakonec až pátý zápas o všechno.

Hrát se navíc bude v hale, v prostředí, které je v české nejvyšší soutěži zkrátka jiné, charakteristické, než ve kterém většinou hráči hrají. „Já osobně mám halu v Plzni rád, jen je tam za slunečných dní hrozné horko. Ty ale podle předpovědi počasí na víkend nehrozí, takže se tam těším,“ má jasno kladenský brankář Jan Jirotka, který ještě v sérii neinkasoval! Zato jeho protihráč na druhé straně je neustále v permanenci a dá se očekávat, že v západních Čechách se do hry pořádně také zapojí konečně i ofenziva mečounů.

Pro oko diváka se tak bude hrát minimálně ještě jedno zajímavé utkání! „Snažím se být soustředěný v každém zápase, ať už je více, nebo méně náročný,“ reaguje na otázku neustálé zápasové střelecké obezřetnosti plzeňský brankář Návara. Mečouni zkrátka musí sebrat všechny zbývající síly, jelikož je před nimi už jenom jediná cesta. V případě myšlenky na finále vyhrát tři zápasy po sobě!