Reprezentace

Začátek března ve znamení zápasů na Slovensku

Reprezentace - Pilsen Challenge je za námi už týden a na svět už se dere nominace na další reprezentační akci, kterou bude duo zápasů o prvním březnovém na Slovensku, v hale v Gajarech. Stejně jako před zlatými šampionáty tak přijde série dvou utkání, které budou už ostrou zkouškou před MS v Kanadě.

Kromě nominace přinášíme také rozhovor s manažerem reprezentací Adamem Karnetem.

Pilsen Challenge nabídl reprezentační zápolení se zajímavými soupeři a jak tuto přípravu bere generální manažer reprezentací Adam Karnet? „Máme za sebou herní přípravu proti kvalitním soupeřům - už tím byl bez ohledu na výsledky účel naší účasti na turnaji Pilsen Challenge splněn. Plzeň se díky hale a četným zkušenostem řadí jednoznačně na první místo mezi tuzemskými pořadateli obdobných akcí. A i letos to bylo dobře vidět, domácím tedy za pozvání ještě jednou děkujeme."

„Při hodnocení našeho výkonu na turnaji bych asi zbytečně opakoval slova trenéra Kadlece. Všichni zúčastnění vědí, že to v určitých fázích mělo vypadat jinak. Zejména v zápasech se Slovenskem se ukázaly dvě výrazné skutečnosti. První - Slováci budou na MS opět velice silným týmem a extrémně nebezpečným soupeřem, se kterým se musí počítat jako s jedním z favoritů. Za druhé se pak potvrdilo, že náš výkon nesmí kolísat, protože vyhrabat se zpět k dobrému výkonu je podstatně těžší, než s prstem v nose sklouznout dolů k výkonu průměrnému,“ okomentoval výkon Karnet.

„Za celkové vítězství jsme ale samozřejmě velice rádi. Tým opět skvěle fungoval mimo hřiště, ziskem poháru z tohoto turnaje se vazby mezi hráči zase o něco posílí. I když před březnovým dvojzápasem na Slovensku se část týmu obmění, tohle vítězství se jako ta předchozí ponese dál,“ hovoří Karnet o úspěchu v Plzni i o výhledu k další akci.

Jaké je hodnocení nominovaných hráčů do Plzně a jak je to s hráči v nominaci na Slovensko? „Souhlasím s vyjádřením trenérů, že výkony mladých hráčů na turnaji Pilsen Challenge byly příjemným překvapením. Nominace na dvojzápas na Slovensku bude naší poslední herní přípravou před MS - a na méně ostřílené mladé tváře se dostane i zde. Mají jedinečnou možnost chytit velkou příležitost za pačesy."

Co se od dvou zápasů ve slovenských Gajarech očekává? „Z výjezdu do Nitry před MS v Bratislavě si všichni pamatujeme především to, že šlo o dva vypjaté zápasy v extrémně vysokém tempu, s řadou povedených akcí i tvrdých soubojů na hranici pravidel. Jinými slovy to byla ta nejlepší možná příprava na to, co vždy čeká na světovém šampionátu," odpovídá GMR Karnet.

Už teď se ukázalo, že souboje se Slovenskem jsou zajímavé, je to tedy výborná průprava na šampionát v Kanadě. „Připravujeme se, že MS v Kanadě předloňský bratislavský turnaj předčí jak v rychlosti, tak v technice i tvrdosti. Kanaďané se budou chtít na domácí půdě vrátit na pomyslný trůn nejlepších hokejbalistů na světě a udělají pro to první i poslední. Však už nám také teď na přelomu roku vzkazovali - samozřejmě v dobrém - že se máme pořádně připravit,“ dodal Adam Karnet.

Nominace na dva zápasy se Slovenskem (Gajary)

Brankáři

Jan Šimara (Letohrad), Leoš Gerlich (Kert Park)

Obránci

Michal Dědič, Tomáš Kudela, Radek Soukup (všichni Kladno), Miroslav Růžička, Daniel Prášek (oba Ústí nad Labem), Marian Juráček, Josef Blažek (oba Vlašim), Martin Vašek (Karviná)

Náhradníci: Jaroslav Pospíšil (Kert Park), Tomáš Hák (Pardubice)

Útočníci

Jan Krtička, Martin Kruček, Lukáš Plzák (Kert Park), Ondřej Kejř, Michal Průcha (Plzeň), Daniel Hnízdil, Radek Šíma (Kladno), Tomáš Wróbel (Karviná), Lukáš Hudeček (Vlašim), Jan Střecha (Jihlava), Aleš Kypet (Most), Ondřej Lux (Letohrad)

Náhradníci: Lukáš Myslivec (Kert Park), Pavel Dušek, Libor Topolánek (Vlašim).