CROSSDOCK Extraliga

Kert Park může v televizním duelu už v sobotu postoupit do finále!

Kert Park vede v semifinálové sérii play off CROSSDOCK Extraligy nad Letohradem 2:0 na zápasy. O nadcházejícím víkendu bude mít možnost v co nejkratší době celou sérii ukončit a postoupit do finále. Letohrad doplácí hlavně na svoji střeleckou nemohoucnost.

Kert Park udeřil ve druhé třetině

Kert Park odstartoval semifinále proti Letohradu na jedničku. Z první branky se radoval už po třiceti sekundách hry. Na další góly se muselo čekat do druhé části, v níž se však pražský celek prosadil hned čtyřikrát. Letohrad vykřesal deset minut pře koncem jiskřičku naděje, když se prosadil Miroslav Věchet. Další přesný zásah už však ani jeden z týmů nepřidal a Kert Park se ujal po výhře 5:1 vedení v sérii 1:0.

Jelenům zlomil vaz gól ve vlastní přesilovce!

I ve druhém utkání to byl opět Kert Park, kdo se jako první ujal vedení. Ve čtvrté minutě se prosadil Wróbel. Následně oba dva týmy srovnaly krok a na branku se čekalo až na konec druhé třetiny, kdy se opět trefil do černého pražský celek. Martin Kruček při přesilovce Jelenů vyrazil hned po buly v obranném pásmu atakovat hráče na hrotu přesilovkového postavení, který ztratil míček a úspěšný brejk byl na světě. Letohrad v utkání doplatil hlavně na svoji brankovou nemohoucnost, když se mu nepodařilo ani jednou překonat Petra Mikla, který udržel čisté konto a velkou měrou pomohl k druhému vítězství svého týmu.

Poslední krok bývá nejtěžší, ale věříme, že uspějeme!

Petr Mikl (gólman HC Kert Park Praha): Na zápasy s Letohradem jsme se hodně těšili, jelikož jsme měli týdenní pauzu. Trenéři nás takticky připravili na soupeře perfektně a myslím si, že jsme Letohrad překvapili naší chutí po vítězství, za kterým jsme si šli od prvních střídání. Poslední krok bývá vždy nejtěžší a Letohrad nám nedá na asfaltu a před svými fanoušky nic zadarmo. Ale věřím, že pokud přistoupíme k sobotnímu zápasu jako minulý víkend, tak zvládneme sérii ukončit.

Proti tak silnému soupeři musíme využít každou šanci

Miroslav Věchet (SK Hokejbal Letohrad): Utkání byla moc náročná, síla Kert Parku je obrovská. První zápas rozhodlo využívání přesilových her a opravdu velká kvalita soupeře v zakončení. My jsme v obou zápasech měli strašně moc vyloučených, a to si proti takovému soupeři nemůžeme dovolit, i když třeba přesilovku nevyužijí, tak nám to bere hodně sil. Celkově se nám obě utkání nepovedla. Přišlo mi, že máme ze soupeře velký respekt a úplně se bojíme hrát. No a v neposlední řadě máme špatnou produktivitu. Proti takovému soupeři musíme využít každou šanci, co máme, a to my nevyužili. Pro to, abychom uspěli, musí každý hráč podat 100% výkon. Více bojovnosti, dodržovat taktiku, samozřejmě být co nejvíc produktivní a zlepšit disciplínu. Hlavně si nesmíme myslet, že Šimi (gólman Jan Šimara pozn. red.) to za nás sám vyhraje (smích).