CROSSDOCK Extraliga

Zatím naše dva nejlepší zápasy v letošním play off! hlásí spokojený střelec Procházka

Hokejbalisté Kladna se po úvodních dvou semifinálových duelech play off CROSSDOCK Extraligy dostali do lukrativního vedení 2:0 na zápasy. Zatímco Plzeň tím odstrčili na hranu konce sezony, samotní Středočeši budou moci o následujícím víkendu využít první nebo druhý mečbol k postupu do finále!

Vedení v sérii 2:0? Velká zásluha našeho brankáře!

Jaroslave, s Plzní jste doma předvedli na úvod dva skvělé výkony, zřejmě přesně takové, které jste si ideálně představovali, souhlasíte?

Ano souhlasím, z naší strany to byly zatím nejlepší zápasy, které jsme v play off odehráli. Jsem moc rád, že se nám vstup do série s Plzní takto povedl.

Čím to bylo, že jste hosty nepustili vůbec do hry, a to především jejich útočnou sílu, která vyšla z obou zápasů s nulou na kontě!

Především je to zásluha Honzy Jirotky, který předvedl v bráně výborné výkony a my jsme se snažili na to jenom navázat dobrým výkonem zase přímo na hřišti.

Vy sám jste rozhodl druhý, nedělní, zápas. Dal jste dva a jediné góly v utkání, sešlo se to všechno ideálně, že se vám tak zadařilo?

Určitě, v neděli se mi hrálo lépe, než v tom sobotním zápase. Jsem moc rád, že se mi podařilo vstřelit dva góly v důležitém utkání a jenom doufám, že se mi bude dařit podobně ještě v dalších zápasech. Třeba hned v tom sobotním v Plzni.

Proč bylo nedělní utkání z vašeho pohledu určitě složitější než sobotní, byla hra v obraně od Plzně o hodně důkladnější?

Plzeň byla agresivnější než v předešlém utkání, hra byla rychlejší a tvrdší. Takže ano, bylo to náročné utkání, ve kterém se nám ale naštěstí podařilo proměnit dvě šance, i když jich tedy bylo více. Vítězství je ale pro nás možná o to cennější!

Jsme připraveni odčinit výpadek z Plzně

Nyní už se bude minimálně jednou hrát v plzeňské hale, kde jsou mečouni hodně silní. Jak se Kladnu pod střechou se Západočechy zápolí?

V Plzni je to velice těžké, ale my máme tyhle duely velice rádi, moc se do plzeňské haly všichni těšíme!

V základní části jste v Plzni dlouho vedli, ale v posledních pěti minutách přišel obrovský výpadek a nakonec jste všechny tři body ztratili. Budete si tento duelu připomínat? Nebo už na to došlo v předsériové přípravě?

Ne, na tenhle duel nemyslíme, ani jsme si ho nějak nepřipomínali. Play off je už úplně něco jiného, než základní část, a my jsme tento výpadek připraveni o víkendu odčinit!

Směrem k přípravě na soupeře mě ještě napadá jedna otázka, zapojuje zkušený trenér Kadlec do tréninku i nějakém videorozbory? Přeci jenom, v letošní sezoně už je to poměrně jednoduché podívat se na hru soupeře.

Musím říct, že zatím ne, ale Plzeň pochopitelně sledujeme a její taktiku si kreslíme na tabuli.

Co tedy povede k tomu, abyste sérii ukončili už o následujícím víkendu a ušetřili tak síly na případná finálová utkání?

Povede k tomu tvrdá dřina a obrovské nasazení, chceme v Plzni sérii ukončit, věřím, že to dokážeme už v sobotu!