CROSSDOCK Extraliga

Kert Park zvládl i druhý zápas na Lužinách, Letohrad je na prahu vyřazení!

Play off CROSSDOCK Extraligy může poznat o nadcházející sobotě oba letošní finálové účastníky. Po kladenském vedení 2:0 na zápasy, se do stejné pozice probojovali také hokejbalisté Kert Parku.

Esa Kert Parku zářila! Mikl vychytal první nulu v play off

Začátek utkání se v sobotu Letohradu příliš nepovedl, jelikož se Kert Park rychle dokázal dostat do uklidňujícího vedení. Podobný scénář se ovšem opakoval i v neděli, jelikož už ve čtvrté minutě posílal domácí do vedení tentokrát Wróbel. Následně se sice dokázali dostat Jeleni do situace, která si žádala vyrovnání, perfektně se ale předvedl Mikl, stejně tak jako o chvíli později na druhé straně Šimara, jenž likvidoval průnik obranou a následnou střelu Martina Kručka.

Domácí hostům tentokrát nedobrovolně nabídli dobré příležitosti z přesilových her, jenomže při jedné z nich ve druhé třetině se Mikl překonat ve značné šanci nenechal, a při další početní výhodě to dopadlo pro Jeleny ještě více nepovedeně. Do úniku se totiž dostal ve vlastním oslabení Martin Kruček, který se dokázal i prosadit a poslat tak Kert Park do už o hodně příznivějšího vedení 2:0. Třikrát si pak dvouminutové tresty odseděli hosté, přičemž jednou to znamenalo pro domácí i hru 5 na 3. Skóre se však po těchto situacích znovu neměnilo.

Třetí perioda už toho příliš dramatického nedokázala nabídnout, jelikož se už tři minuty po úvodním vhazování prosadil opět v zápase hodně viditelný Martin Kruček, jenž po různých strkanicích jeho spoluhráčů s protihráči, dokonce útočil o chvíli později na hattrick, orazítkoval už ale jenom tyčku branky Východočechů. Pražané tak do Letohradu příští víkend povezou dva mečboly, jenž se Jelenům budou odvracet už jenom velice složitě!