CROSSDOCK Extraliga

Perfektní kladenská defenziva podruhé! Plzeň opět neskórovala a rysové mají mečbol

Play off CROSSDOCK Extraligy nabídlo o tomto víkendu první dva semifinálové boje, do kterých v sobotu úspěšně proti Plzni vstoupilo také Kladno. V nedělní středočeské odvetě se sice už o tak velký výsledkový rozdíl nejednalo, co je ale pro rysy důležité, že to opět bylo vítězně pro ně!

Junior Procházka se rozparádil a dvěma góly zařídil vítězství!

Domácí podchytili začátek zápasu a byli směrem dopředu o hodně viditelnější, než jejich soupeř. Důkazem je toho i situace už ve třetí minutě, po které se odrážel míček od břevna hostující branky, takže se Dědič nakonec radovat nemohl. O chvíli později šel zase sám na bránu po povedené individuální akci Schnaubelt, Návara ho ale skvěle vychytal a posílal tak svému týmu jasný impulz, že v neděli by měli vítězit mečouni. A tak o sobě dali vědět o tři minuty později také pořádně i hosté, Roušalova dorážka ale jen o centimetry minula odkrytý prostor v domácí svatyni.

Radost tak nakonec byla vidět na domácí straně, od pravého mantinelu natáhl teprve osmnáctiletý útočník Jaroslav Procházka a jeho přízemní prudká rána otevřela na začátku třinácté minuty gólový účet střetnutí - 1:0. Po dalším samostatném úniku domácích na hostujícího brankáře to mohlo být už o dvě branky, Štěpáník však na Návaru nevyzrál. Odpovědět na tuto akci mohl plzeňský Polívka, jenomže gólovým hodům zkrátka nebylo přáno. Zřejmě to tak na sebe musel vzít opět kladenský Procházka, jehož sice nejprve vychytal opět skvělý Návara, ten však o pár vteřin později už nedokázal odolávat - 2:0!

Rysové ve třetí třetině dvoubrankové vedení už dokázali bezpečně udržet, zatímco Plzni se podruhé během dvou dnů nepovedlo na Kladně skórovat a tedy především překonat skvělého Jirotku, který se tak stává zatím jedním z hrdinů této semifinálové série. Pokud si mečouni budou chtít ještě reálně zahrát o vstupenku do letošního finále, tak musí bezpodmínečně zvládnout první a také případný druhý duel na západě Čech, jinak bude tato série nečekaně brzy u konce!