Reprezentace

Reprezentace se představí v lednu na turnaji v Plzni

SENIORSKÁ REPREZENTACE - Poslední lednový víkend od 25. do 27. bude patřit první herní akci reprezentace před blížícím se červnovým světovým šampionátem v kanadském St. Johns. Svěřenci trenérů Kadlece a Kurfürsta se představí na kvalitně osazeném turnaji Pilsen Challenge v plzeňské hokejbalové hale.

K účasti reprezentace na turnaji se v následujícím článku vyjadřuje manažer reprezentací Adam Karnet.

Turnaj v Plzni se koná už tradičně, ale letos čeká turnaj lehká obměna v názvu z Pilsen Cup na Pilsen Challenge. A také stejně jako v roce 2011 před šampionátem v Bratislavě se letos turnaje účastní reprezentační výběry, které doplňuje pořádající Plzeň. Pro reprezentaci půjde o dobrou zkušenost: „Předně bychom chtěli poděkovat Plzni, že opět využije svou halu, aby dala v zimní přestávce prostor pořádání takového turnaje. Je s tím spojena spousta práce při přípravách i v průběhu turnaje samotného, a to je třeba ocenit,“ odpovídá na pozvánku manažer reprezentací Karnet.

„Národní tým bude mít možnost popasovat se s dvěma soupeři, na které narazí na mistrovství světa - se Švýcary a hlavně se Slováky. Pořadatelská Plzeň navíc nebude také chtít jako soupeř prodat kůži levně. Pro trenéry to po ryze tréninkových kempech znamená možnost vidět hráče v reprezentačním dresu v ostrém nasazení - a to je to hlavní, co se počítá," míní o soupeřích na turnaji Karnet.

Reprezentace měla od začátku sezóny dva turnaje, kde se představilo větší množství hráčů, nyní už začíná jí do tuhého. „Tým je sestaven tak, aby dostali prostor hráči a dvojičky, či trojičky, kterým se dařilo v lize, nebo například během soustředění v Plzni na přelomu listopadu a prosince. Trenérské duo počítá s tím, že se několik z nich následně obmění pro březnové dvoj-utkání se Slovenskem, aby dostali svou šanci všichni ti, kdo o místo v týmu pro MS bojují,“ říká k nominovaným hráčům Karnet a dodává: „Do teď šlo možná o jistou formu oťukávání, noví hráči dostávali prostor seznámit se s svými zkušenějšími reprezentačními kolegy a atmosférou v týmu při tréninkových akcích nároďáku. To už ale musí jít stranou, na Pilsen Challenge a posléze na Slovensku se bude lámat chleba."

Nominace reprezentace na turnaj Pilsen Challenge

Brankáři

Lukáš Heczko, Jan Jirotka.

Náhradníci: Jan Šimara, Leoš Gerlich.

Obránci

Jan Příhoda, Jan Pospíšil, Tomáš Kudela, Miroslav Růžička, David Tyburec, Josef Blažek, Michal Dědič, Marian Juráček.

Náhradníci: Daniel Prášek, Radek Soukup.

Útočníci

Jan Bacovský, Petr Novák, Pavel Kubeš, Ondřej Kejř, Martin Kruček, Adam Roušal, Lukáš Hudeček, Michal Průcha, Jan Bílý, Daniel Hnízdil, Lukáš Plzák, Tomáš Wróbel.

Náhradníci: Libor Topolánek, Jan Krtička, Lukáš Myslivec, Pavel Dušek.