CROSSDOCK Extraliga

Kladno zvládlo díky druhé třetině bez potíží vstup do semifinále, mečouni se neprosadili!

Do semifinálové série vstoupili na kladenském stadionu také plzeňští mečouni. Tato série dopředu slibovala zajímavé a napínavé zápasy, což úvod zatím úplně tak nepotvrdil. Rysové totiž dokázali především kvůli prostřední periodě zápas nakonec bezpečně ovládnout.

První třetina toho příliš zajímavého nenabídla, oba týmy začaly s velice opatrnou hrou, jelikož bylo jasné, že kdo se jako první prosadí, mohl by se dostat do značné výhody po celý zápas. Poprvé se tak do kabin šlo nakonec za nerozhodného stavu, stejného, se kterým obě mužstva do zápasu i vstupovala. Druhá perioda však přinesla naprosto rozdílnou podívanou, už po jednadvaceti vteřinách se prosadil domácí Pospíšil. Dvakrát pak Kladnu sice přidělal starosti kapitán Špaček, který byl během pěti minut dvakrát vyloučený. Mečouni se však zpět na nerozhodný výsledek dostat nedokázali!

A tak si vzali zpět slovo Středočeši, konkrétně to byl čtyři minuty před druhou sirénou Schnaubelt, načež na něho o chvíli později ještě parádním sólem navázal zároveň úspěšně zakončující Haisman, což pro Plzně znamenalo skoro už neřešitelný problém. Třetí třetina se navíc hrála na mokrém plastu, což hru alespoň částečně komplikovalo obou celkům. Diváci se ovšem přeci jenom ještě bavili, atraktivní pro ně mohla být třeba pěstní rozepře za klecí Západočechů, do které se z obou týmů zapojila hned trojice hráčů!

Veškeré, byť v tu chvíli už zcela malé naděje, ukončil ještě pět minut před koncem kladenský Soukup, jenž uzavíral na konečných 4:0 pro ALPIQ. Plzenští tak do nedělní odvety, která startuje úderem 11. hodiny a můžete ji sledovat živě na ->TVCOM<-, budou muset zlepšit především svoji efektivitu v zakončení.

Branky a nahrávky: 16. Pospíšil (Pražák), 27. Schnaubelt (Barnošák), 29. Haisman, 41. Soukup (Barnošák)