CROSSDOCK Extraliga

Kert Park zvládl vstup do semifinále, Letohrad brzy inkasoval a v závěru pouze snížil

CROSSDOCK Extraliga přinesla v sobotu odpoledne první zápasy v rámci semifinálových sérií. Hrálo se tedy i na pražských Lužinách, kam přicestoval Letohrad. Jeho hra se po celou dobu základní části pyšnila převážně skvělou defenzivou, ke které Jeleni přidali ve čtvrtfinále také zvedající se útok.

Pokud měli Jeleni myšlenky na defenzivní taktiku, tak je už po půl minutě rozbořil rychlou úvodní brankou domácí Danko. Pražané pak měli z první třetiny více i nadále, důkazem toho byla třeba další šance Danka, nebo samostatný únik Martina Kručka ve vlastním oslabení. Nic z toho však dalším míčkem za Šimarou neskončilo. Letohradu v zápase chyběla nejprve střelba, Mikl podstatě nemusel krýt žádnou vážnější střelu, až se v posledních pěti minutách první periody dostali k lepší ofenzivní práci také hosté. Domácí si ale vedení bezpečně drželi a navíc ho ze začátku druhého pokračování navýšili už podstatě na těžko dostižitelných 3:0! Postaral se o to nejprve Šperl, který se prosadil prudkou ranou od modré a o chvíli později stál ve správný moment na správném místě dorážející Martin Kruček.

Hostující David Hejtmánek pak běžel od mantinelu sám na Mikla, toho ovšem nepřekonal a Letohrad se tudíž do hry už dostával jenom velice složitě. Navíc chvíli na to se potvrdilo známé sportovní pravidlo, když se prosadil naopak domácí celek, a to zásluhou Plzáka. Ten vzápětí ještě i dokázal připravit branku pro Střechu, který zvyšoval už na pětibrankový rozdíl! Ve třetí periodě Lužinští ale nakonec o nulu vzadu přišli, a to zásluhou hostujícího kapitána Věcheta. Vidina smazání tak velkého náskoku domácích ovšem Jelenům už příliš vítr do plachet pochopitelně nepřidávala, proto se vedení v sérii nakonec bezpečně ujal obhájce mistrovského titulu z posledních dvou ročníků.

Nedělní odveta startuje dvě hodiny po poledni, naše redakce se po skočení zápase na Kladně vydá do hlavního města, aby vám prostředním streamu na ->TVCOM<- přinesla i tento další zajímavý duel. Je však možné, že se duel na Kladně bude prodlužovat, v takovém případě by se vysílání z Lužin spustilo o chvíli později. Rozhodně o něho však hokejbalový fanoušek nepřijde!

Ohlasy trenérů

Milan Jelen (asistent trenéra Kert Parku):

Ten gól na začátku zápasu nám samozřejmě hodně pomohl, ale soupeře to myslím moc nerozhodilo a pořád hrál celkem slušně. Rozhodovala zřejmě až ta naše sekvence proměněných přesilových her ve druhé třetině. Výsledek bych asi nějak nepřeceňoval, ale určitě ani nepodceňoval. Nicméně pořád to je pouze jeden zápas, máme první bod a v neděli bude úplně jiný den.

Tomáš Friml (hlavní trenér Letohradu):

Nastoupili jsme do zápasu s nějakým herním plánem, který nám ten laciný obdržený gól ve třicáté vteřině samozřejmě zbořil. Řekli jsme si navíc, že nebudeme faulovat, ale těch vyloučení z naší strany bylo hodně. I když jsme se na přesilovky soupeře dostatečně připravovali, tak v nich byl stejně nebezpečný a stejně nás v nich trestal... Kert ukázal svoji obrovskou sílu v útoku především v první třetině, ve druhém jsme sice inkasovali víckrát, ale hru jsme dokázali trochu vyrovnat. Ve třetí jsme se pak ještě zvedli, ale žádnou šanci jsme za toho stavu, který byl, už pochopitelně moc neměli. Do neděle se musíme zlepšit a připravit se na utkání daleko lépe.