CROSSDOCK Extraliga

Když budeme dodržovat pokyny, prokážeme naši sílu, věří kladenský kapitán Špaček

Kladenský celek zvládl čtvrtfinálovou sérii play off CROSSDOCK Extraligy s ústeckou Elbou uzavřít v nejkratším možném čase, tedy ve třech zápasech.

Při hře pět na pět jsme byli s Ústím lepší

Martine, už déle máte za sebou čtvrtfinálovou sérii s ústeckou Elbou, podle očekávání se ale nejednalo vůbec o nic lehkého, i když jste nakonec zvítězili 3:0 na zápasy, že?

Čtvrtfinálová série byla náročná, ale s tím jsme, jak říkáte, počítali. Ústí má v kádru spoustu zkušených hráčů, takže jsme věděli, že nás nečeká vůbec nic lehkého. I proto jsem opravdu hrozně rád, že jsme zvládli postoupit co nejrychleji a ušetřili jsme do zbytku play off síly. Všechny tři zápasy byly náročné a musím říci, že nám pomohly skvělé vstupy do zápasů.

Kde vás v těch třech utkáních nejvíce tlačila bota? Elba rozhodně nepředváděla takovou hru, která by patřila až na sedmé místo konečné tabulky po základní části, že?

To je jednoduché, spousta vyloučení. Věděli jsme před startem série a opakovali jsme si před každým zápasem, že Elba má skvěle sehrané přesilovky a my se musíme vyvarovat faulům. To se nám na domácím hřišti nedařilo, především v tom druhém utkání. Tím jsme Ústí nabízeli šanci držet s námi krok. Troufnu si tvrdit, že ve hře pět na pět jsme byli lepší.

Poučili jste se tedy ze dvou domácích těsných výsledků, že jste nakonec na severu Čech vyhráli tak jednoznačně?

My jsme věděli celou sérii, co chceme hrát. A když dodržujeme to, co si řekneme, jsme silní. Klíčové v tom třetím zápase na hřišti soupeře byl dokonalý vstup do utkání, v osmé minutě jsme vedli 3:0 a pak jsme si ten zápas už jen kontrolovali a dohráli ho jako zkušené mužstvo.

Každopádně víkend bez zápasů se v play off na načerpání další síly určitě hodí, nebo si myslíte, že by vám to mohlo nepatrně uškodit, že ztratíte takový ten herní rytmus?

Ten volný víkend bereme určitě jako pozitivum. Z tempa jsme nevypadli, tréninky jsme měli dost herní, spousta turnajů o ceny v podobě dokupování chybějícího sortimentu v kabině. Takže jsme pošetřili síly, užili si Velikonoce a teď už se zase všichni do jednoho těšíme na semifinále s Plzní!

V téhle fázi sezony se trestá každá chyba

V semifinále půjdete na hodně rozehranou a na jaře navíc ve většině utkání, co do ofenzivy, dominující Plzeň. Před mečouny určitě musí panovat v kabině respekt, že?

Víme, co nás čeká a samozřejmě známe sílu našeho soupeře. S Plzní jsme za poslední roky odehráli spoustu fantastických sérií. Myslím si, že nás čekají opravdu skvělé zápasy, oba týmy budou chtít hrát hokejbal, takže divák se má určitě na co těšit.

Každopádně jste to také vy, kterým se v letošním ročníku daří a v play off to zatím vypadá na pokračující a možná i trochu gradující formu! Kudy povede cesta k proklouznutí až do finále?

Nevypustit jediný souboj, vyvarovat se faulům. Dodržovat po celý zápas to, co si v kabině řekneme. Během sezony jsme ve spoustě utkání měli pasáže, kdy jsme přestali zcela hrát a to by nás v semifinále proti Plzni mohlo stát zápas. V téhle fázi sezony se trestá každá chyba a vyhraje ten tým, který jich udělá méně.

A na závěr: Dokážete si tipnout, jak se bude vyvíjet souběžně druhé semifinále mezi Kert Parkem a Letohradem?

Těžké tipovat, Kert Park útočí na třetí titul v řadě, má ve svém týmu spoustu individualit. Na druhé straně kompaktní tým Letohradu v čele s fantastickým Šimim. (gólman Jan Šimara pozn. red.) Myslím si, že to bude souboj útočných es celku z Lužin proti gólmanovi Letohradu. Když to Šimi zavře, můžeme se dočkat překvapení. Ale tipovat, jak tahle série dopadne, nehodlám. Já hlavně doufám, že vítěze vyzveme ve finále my a bude mi opravdu jedno, kdo to bude.