CROSSDOCK Extraliga

Rád začíná série venku. Můžeme dostat soupeře pod tlak, věří plzeňský Polívka

Play off CROSSDOCK Extraligy nabídne už o tomto víkendu své další pokračování, a to konkrétně dva starty semifinálových sérií. Na ty se pochopitelně těší i v Plzni, která bude cestovat k úvodním bojům na Kladno.

Poslední utkání s Hradcem? Takových zápasů moc není

Eriku, série s Hradcem byla nakonec neuvěřitelně dramatická, proč jste to dovolili a myslíte, že jste se z vašich chyb dostatečně poučili?

Po dvou zápasech, kdy jsme vyhráli poměrně v klidu, jsme asi měli v hlavách, že ten třetí už nám soupeř nechá bez většího odporu. Alespoň tedy podle výkonu, který jsme předvedli… Na druhou stranu, Hradec do domácích zápasů vlétl, vždy dal první branku a my jsme stále jen dotahovali a hodně jsme se nadřeli. Neměli jsme klid na hokejkách, Hradec hrál naopak dobře a podržel je i brankář.

Piráti vás trápili tedy především na domácím hřišti, v pátém rozhodujícím duelu ovšem dokázali zabrat dokonce ve vaší hale. Co ten těsný zápas nakonec rozhodlo ve váš prospěch?

Rozhodlo to, že jsme hráli doma v hale, kde jsme na to zvyklí. Přišla navíc opravdu plná hala, která nás hnala dopředu. Byli jsme trpěliví a věřili jsme, že to zvládneme. Byl to hodně pěkný zápas, dramatický do poslední vteřiny, takových utkání člověk moc neodehraje a pamatovat si je tedy bude napořád (usmívá se).

V přípravě na Kladno pomáhají i video záběry

Nyní vás čeká, ke vší úctě Hradeckých, o kus větší ofenzivní kalibr. V semifinále vyzvete Kladno, které má vpředu velkou útočnou sílu, vy jste ho paradoxně dokázali ale dvakrát v sezoně porazit. Můžete se o to alespoň trochu nyní opřít?

Je sice pravda, že v sezoně jsme je dvakrát dokázali porazit, ale teď už je play off. Na výsledky ze základní části si nikdo nevzpomene, začíná se od nuly a podle toho k tomu také musíme přistoupit!

Probíhá na Středočechy hodně speciální příprava? K dispozici jsou videa, takže se nabízí i rozbory kladenských zápasů, došlo na to i u vás?

Ano, trenéři nás pochopitelně na Kladno připravují a je v tom zahrnuto i to, že se podíváme na nějaké záběry. Řekneme si, co by na ně mohlo platit a jak budeme na našeho soupeře hrát.

Hraje se o finále, tam bychom se rádi podívali!

Na Kladno přijíždíte v pozici, řekl bych, neutrálního týmu, mírným favoritem budou Rysové. Mohlo by vám to hrát do karet?

To je složité, Kladno skončilo o pozici výše, mají zkušené mužstvo, navíc hodně ofenzivně laděné a pod taktovkou trenéra Kadlece mají velkou sílu. Rád začínám série venku, kdy byť jedinou výhrou na venkovním hřišti dostane soupeře pod menší tlak.

S Kladenskými máte podstatě srovnatelné defenzivy, bude tedy celou sérii rozhodovat spíše ta obranná činnost, nebo co si oba týmy dokážou vytvořit a především proměnit v útočné třetině?

Obrany jsou vyrovnané, skvěle chytají brankáři, takže si nemyslím, že by to měly být nějaké přestřelky. Ale pochopitelně se může stát cokoliv, uvidíme až v samotných zápasech.

Bylo by fajn odjíždět minimálně s vyrovnanou sérií

Je už v kabině cítit start další napínavé a poutavé série?

Jasně, na semifinálové zápasy se určitě moc těšíme, hraje se o finále, kam bychom se rádi podívali, takže podle toho do toho půjdeme. Určitě budeme chtít na Kladně minimálně jeden zápas vyhrát a odvážet si přijatelný výsledek do domácích odvet.

Spokojenost by tedy panovala, když bude série po víkendu nerozhodná?

Spokojeni můžeme být, pokud se nám povede dvakrát vyhrát (usměje se). Ale bylo by moc fajn odjíždět i s jedním bodem, tedy s vyrovnanou sérií.