Reprezentace

Češi jsou po výhře nad Old Boys ve finále

Master`s World Cup 2012 - Český tým zdolal v napínavém semifinále slovenský tým Old Boys a zítra vyzve Slovensko od 17:00 ve finále. Utkání bylo v mnoha momentech velmi vyrovnané, ale nakonec se z postupu do finále radují po výhře 5:2 Češi.

Česká republika - Old Boys Slovakia 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)

Branky a asistence: 5. Švancar (Kormunda), 8. Jelínek (Komanec), 17. Mašík, 30. Juráček (Kurz), 35. Komanec (Mašík) - 13. Hránek, 25. Hrazdíra (Hránek).

střely: 24:13, vyloučení: 3:3, přesilovky: 0:0, oslabení 0:1, rozhodčí: Shaw, Čačko

Druhé semifinále začalo velmi opatrně a první ohrožení branky přišlo až na začátku druhé minuty, kdy zkusil své štěstí Kurz. Český tým se nakonec dočkal vedení v páté minutě. Slavomír Švancar se prosadil z otočky přesně mezi betony gólmana. Za další minutu vypálil nebezpečnou ránu od červené Kvasnička. V polovině osmé minuty přišel další z klíčových okamžiků, když po přesném pasu Komance skóroval Milan Jelínek. Slováci v závěru třetiny zkoušeli korigovat stav, ale neúspěšně.

Old Boys dokázali snížit už ve 13. minutě díky brance Petera Hránka, ale český tým dokázal zrychlit a po několika šancích získat zpět ztracené dvoubrankové vedení. To když se prosadil bakchandem tradiční střelec domácích – Jiří Mašík. Oba týmy měly ještě další příležitosti ke skórování zejména v přesilových hrách, ani jeden z nich už ale stav utkání do konce druhé části nezměnil.

Třetí třetina začala výborně pro Old Boys, kteří se prosadili zásluhou Miroslava Hrazdíry už po sedmi vteřinách od úvodního vhazování třetiny! Další klíčový moment utkání přišel v polovině 27. minuty, kdy opět Hrazdíra sebral míček a šel sám na branku, ovšem nedokázal srovnat na 3:3! Naopak český tým udeřil po vyhraném buly a to byl asi definitivní zlom v utkání. Po vyhraném buly přesně mířil Marián Juráček. Slovensko čtvrtá branka srazila a pátá z hole Radka Komance definitivně zlomila. V závěru už český výběr skóre kontroloval a postup si pohlídal.

Jan Donauschachtl (trenér České republiky): „Jsme rádi, že jsme si splnili náš cíl, kterým bylo projít do finále. Zápas to nebyl jednoduchý, Slovensko hrálo velmi dobře a my jsem si museli dávat velký pozor, abychom zápas dotáhli do vítězného konce. Myslím si, že to finále bude hodně vyhecované, jako všechny zápasy se Slovenskem. Je to derby, ale máme takovou kvalitu, abychom byli schopní vyhrát. Je to otevřené."

Miroslav Hrazdíra (hráč týmu Old Boys Slovakia): „Doufám, že se ten zápas lidem líbil. Snad jsme byli alespoň trošku vyrovnaným soupeřem. Když se mi podařilo snížit na 3:2, tak jsem věřil, že vyrovnáme. Určitě nás to probralo, ale chybělo nám štěstí. Já tam měl ještě jednu šanci, když jsem šel sám na brankáře a místo stavu 4:2 mohlo být vyrovnáno. Stoprocentě ale věřím, že uspějeme v zítřejším utkání o třetí místo. Celý tým chce vyhrát a být třetí.“

Sestava Česká republika: Hašek – Kovářík, Pavlík, Mátl, Šlehofer, Nutil, Kadaně Josef, Beseda - Kormunda, Juráček, Švancar, Kvasnička, Komanec, Mašík, Kurz, Hoffman, Švejda, Lekeš, Jelínek