Reprezentace

Český tým neměl ve čtvrtfinále problémy

Master`s World Cup 2012 - Čtvrtfinálový duel zvládl český výběr na výběr na jedničku, když porazil tým Withrow Knights zejména díky dvěma hattrickům. První zaznamenal Martin Kurz a druhý Slavomír Švancar. Český tým tak může vyhlížet soupeře pro druhé večerní semifinále.

Česká republika - Withrow Knights 9:1 (2:0, 6:0, 1:1)

Branky a asistence: 9. Kurz (Kovářík), 12. Kurz (Švejda, Šlehofer), 14. Kurz (Švejda, Hoffmann), 16. Švancar (Juráček), 19. Švancar (Kormunda, Nutil), 22. Šlehofer (Jelínek), 24. Švancar (Kovářík), 24. Pavlík (Beseda, Komanec), 29. Kadaně Josef (Šlehofer) - 35. Mosel (Tanner, Baine).

střely: 47:6, vyloučení: 2:4, přesilovky: 1:0, oslabení 1:0, rozhodčí: Shaw, Čačko

Utkání mohlo začít lépe pro český tým, který se dostal po necelé minutě k první přesilové hře utkání, kterou však nevyužil, i když si vytvořil velmi zajímavou šanci v předbrankovém prostoru. Kanadští Rytíři šli do utkání bez bázně a hany a po čtyřech minutách výrazněji ohrozili Fukárka, který neměl dobrý výhled, ale nakonec našel míček v lapačce. Skóre se nakonec měnilo poprvé na začátku deváté minuty, kdy se poprvé v utkání prosadil Martin Kurz, navíc v signalizované výhodě. Český tým postupně víc a víc přidával na tempu a vyústilo to před přestávkou v druhý gól Martina Kurze.

Vstup do druhé části byl pro český tým hodně povedený, jelikož se z mezikruží trefil potřetí v utkání Martin Kurz. V následném oslabení český tým dokázal skórovat po nádherné akci, kdy si Juráček a Slavomír Švancar nahráli snad desetkrát a druhý jmenovaný zakončil. Slavomír Švancar se za několik okamžiků dočkal další branky, když skóroval po přihrávce na brankoviště. Další český zásah nepřinesla přesilová hra, ale bomba Václava Šlehofera od modré čáry. Vzápětí zkompletoval hattrick Slavomír Švancar. Účet druhé části pak uzavřel přesnou ranou od modré Jaroslav Pavlík.

I na začátku třetí třetiny byl český tým aktivní. Dobrou a přesnou ránu vyslal Josef Kadaně, ale míček do branky nedoputoval. Následně se Kanaďané dostali do brejku a Baile trefil spojnici tyčí. Poté se do velké šance dostal Kurz a v přesilové hře i Josef Kadaně, který už se tentokráte nemýlil. V další přesilové hře mohl český náskok navýšit Cerman, ale pálil jen do tyče. V závěru se českému výběru čisté konto udržet nepovedlo. Jon Mosel se prosadil z dorážky!

Martin Kurz (hráč České republiky, střelec hattricku): „Byli asi trošku slabší než včerejší Kanada, ale prvních pět minut se drželi a bylo těžké se prosadit. První branka nám pomohla a poté už to šlo dobře. Musíme se na soupeře pořádně připravit, ať už to bude kdokoliv. Jdeme zápas od zápasu a chceme vyhrát.“