Reprezentace

"Bude to drahé," říká po druhém hattricku na Masters Jiří Mašík

Masters - Máme za sebou základní skupiny, které nejlépe zvládl český tým v jehož dresu ve dvou utkání zazářil v útoku Jiří Mašík, mimo jiné i trenér letošního výběru hráčů do 20 let na MS v Písku.

Nyní se stal tahounem české reprezentace na Masters, což naprosto potvrdil v posledním utkání skupin proti Kanadě, kdy vstřelil hattrick!

Jak hodnotíte vystoupení proti Kanadě?

Věděli jsme, že to bude daleko těžší zápas než ty předchozí. Bylo to daleko běhavější, bojovnější, hlavně proti lepšímu soupeři. Bylo to těžké utkání.

V čem byl rozdíl oproti zápasu se Slovenskem nebo Rakouskem?

Samozřejmě v rychlosti. Nechtěl bych nijak snižovat výkon slovenského nebo rakouského týmu, ale dneska to bylo zase o úroveň výše. Tam byl ten největší rozdíl.

Na turnaji se vám hodně daří, chytil jste asi velkou formu…

Neřekl bych, že je to nějaká velká forma. Těžím hlavně z dobrých přihrávek od spoluhráčů v útoku. Myslím si, že jsme si s Petrem Kvasničkou a Komárem (Radek Komanec) sedli a vyhovíme si při útocích. 6e to tam padá zrovna mě je i trochu náhoda, ale jsem za to rád.

Kolik vás ty dva hattricky budou stát, mezi hráči třeba ze stříbrné dvacítky už nějaká zmínka proběhla?

Samozřejmě to bude drahé. (smích) Takovéhle věci se ale platí rádi. Jsem rád, že tady na tom turnaji můžu být a strašně si to užívám, ale to všichni. Samozřejmě chceme vyhrát, to nezastírám, ale potkali jsme se tady i s rukama proti kterým jsme kdysi hrávali jako mladí.

Co očekávat od vašeho dalšího soupeře ve čtvrtfinále - Withrow Knights? Asi to tak těžké jako dnes nebude, ale my jsme sem přijeli s nejvyššími ambicemi a s tím, že chceme do finále. Rozhodně nesmíme ten zápas podcenit, můžeme dostat třeba nějaké slepené góly a padnout na nás nějaká deka. Musíme hrát naplno od začátku!