Reprezentace

Češi díky hattricku Mašíka porazili i Kanadu

Master`s World Cup 2012 - Český celek v závěrečném vystoupení ve skupině A narazil na jednoho z favoritů - Kanadu. Utkání, které se nevyvíjelo dobře otočil český výběr díky hattricku Jiřího Mašíka a ve skupině A obsadil první místo.

Ve čtvrtfinále se český tým utká v sobotu od 11:30 s Withrow Knights z Kanady.

Česká republika - Kanada 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)

Branky a asistence: 5. Mašík (Kvasnička), 13. Mašík, 14. Mašík (Kvasnička) - 2. McHugh (Ricci, Polito).

střely: 21:17, vyloučení: 10:8, přesilovky: 1:1, oslabení 0:0, rozhodčí: Shaw, Čapek

Závěrečné utkání skupinové fáze nezačalo pro český výběr dobře. Nejprve putoval na trestnou lavici Martin Kovářík. Kanaďané nabídku využili beze zbytku. Mike Mc Hugh potvrdil svou roli střelce v kanadském týmu. Českému výběru se povedlo srovnat zanedlouho! Přesilovou hru sice Češi nevyužili, ale v následném pokračujícím tlaku se po nahrávce zpoza branky trefil přesně Jiří Mašík! První třetina následně nabídla velmi dramatickou podívanou, která byla způsobena velkým množstvím vyloučení, které ani jeden z týmů nepotrestal. V závěru třetiny měl ještě šanci Gendron, ale míček mu skočil přes hůl.

Na konci první třetiny Kanaďané dostali trest za příliš mnoho hráčů a český tým tuto výhodu potrestal zásluhou druhého gólu v utkání Jiřího Mašíka. Stejný hráč, tedy trenér Pardubic a nejmladší hráč českého výběru Jiří Mašík překonal za nedlouho Liosise i potřetí v zápase. Oba týmy pokračovaly v aktivním a atraktivním hokejbale, který už do konce druhé dvanáctiminutovky branku nenabídl.

Třetí část otevřela Kanada velmi aktivně a Paolo Musto se tlačil do první šance, kterou neproměnil. Tempo hry poté trošku zklidnilo, ale v posledních třech minutách už to bylo víceméně kanadský zámek, který však výborně český tým ustál a výhru udržel.

Česká republika: Hašek – Cerman, Josef Kadaně, Kovářík, Mátl, Nutil, Pavlík, Šlehofer – Hoffman, Juráček, Komanec, Kormunda, Kurz, Kvasnička, Lekeš, Mašík, Švancar, Švejda, Jelínek.

Kanada: Liosis - Aragao, Boucher, Gortsos, Jarvis, Ricci, Savoie - Bettencourt, Clancy, Dawson, Gendron, Gill, Malhotra, McHugh, Moxness, Musey, Musto, Pascuzzo, Polito, Robinson.