CROSSDOCK Extraliga

Semifinále Kladna s Plzní nabídne identické defenzivy, co tedy bude rozhodovat?!

Play off CROSSDOCK Extraligy nezahálí, stejně jako naše redakce, která si pochopitelně starty semifinálových sérií nenechá ujít. O dvojici Lužinských s Jeleny jsme vás už detailně informovali ve čtvrtek, ještě vyrovnanější by však podle očekávání měla být druhá dvojice.

Kladno odpočívalo, pomůže mu to?

Hokejbalisté ze středních Čech sice také měli fyzicky náročnou sérii, ovšem s Ústím nad Labem se nakonec dokázali rozejít už po třech zápasech. Kladno tak udělalo důležitý první krok ve vyřazovací části a rychle tak dává zapomenout na loňský propadák právě v první fázi play off s Hradcem Králové. Rysové navíc letos prožívali i poměrně povedenou základní část, bezpečně si uhájili druhou pozici v tabulce a navíc se jim opět začalo dařit pořádně i střelecky. Sedmadvacet tref, o tolik bylo Kladno gólově plodnější, než jejich další soupeř, který zase obdržel dvaačtyřicet branek, což je naopak o jednu méně, než mají rysové.

„Nevypustit jediný souboj, vyvarovat se faulům. Dodržovat po celý zápas to, co si v kabině řekneme,“ vyjmenovává kapitán Martin Špaček jasné věci, které musí Kladno dodržovat v sérii s Plzní, aby mohlo pomýšlet na úspěch. „Během sezony jsme ve spoustě utkání měli pasáže, kdy jsme přestali zcela hrát, a to by nás v semifinále proti Plzni mohlo stát celý zápas. V téhle fázi sezony se trestá každá chyba a vyhraje ten tým, který jich udělá méně,“ je si moc dobře vědom Špaček. Kladno v tomto střetnutí bude platit za favority, tuto pozici ale ještě musí potvrdit především na hřišti.

Plzeň hrála pátý zápas, co ji teď nabudí?

Hokejbalisté ze západních Čech chytli především na jaře velkou fazonu. Jejich třetí pozici v tabulce začali bezpečně potvrzovat i v letošní čtvrtfinálové sérii s hradeckými Piráty. Po vedení 2:0 v sérii ale přišel náhlý a nečekaný zlom, na východě Čech zvítězili dvakrát po sobě Hradečtí, takže se muselo jít do rozhodujícího mače! A v tom měl Hradec postup sice nadosah, po velké ofenzivní snaze se však nakonec dočkali domácí mečouni, kteří rozhodli o svém postupu po jednoznačných rozhodujících samostatných stříleních!

„Na semifinálové zápasy se určitě moc těšíme, hraje se o finále, kam bychom se rádi podívali, takže podle toho do toho půjdeme,“ zní z plzeňské kabiny z úst Erika Polívky. „Určitě budeme chtít na Kladně minimálně jeden zápas vyhrát a odvážet si přijatelný výsledek do domácích odvet,“ dodává. Odhodlání mečounů je a ostatně i musí být velké! Do karet by jim navíc na psychickou výhodu a pohodu mohl hrát také jasný fakt, že v základní části vyhrál duel na Kladně, tak také v západních Čechách právě tým z Plzně. Rysové sice v plzeňské hale měli nadvládu, ovšem dvě chyby v samotném závěru nakonec pramenily ve velkou radost domácích! Bude k vidění i v semifinále?!