Reprezentace

Češi nezaváhali ani proti Starým pánům ze Slovenska

Master`s World Cup 2012 - I po druhém vystoupení na turnaji Masters si může český výběr připsat do tabulky plný bodový zisk, který se dnes narodil po výhře nad týmem Old Boys Slovakia. Na dnešní výhře se značnou měrou podílel Martin Kurz.

Česká republika - Old Boys Slovensko 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

Branky a asistence: 1. Švancar (Kormunda), 11. Kurz (Šlehofer), 18. Kurz (Nutil), 20. Kormunda (Juráček)

střely: 24:15, vyloučení: 1:2, přesilovky: 0:0, oslabení 0:0, rozhodčí: Shaw, Střihavka

Zápas začal výborně pro český výběr, který se ujal po přihrávce zpoza branky a přesné střele Slavomíra Švancara vedení už po 12 vteřinách. Další šanci na navýšení skóre měl Martin Kurz, ale svou první šanci ještě nevyužil. V závěru třetinu už však zástupce severomoravského regionu skóroval, když využil dlouho nahrávku Václava Šlehofera a vypálil na zadní tyč.

Na začátku druhé části dostal český tým výhodu přesilové hry, kterou však nedokázal zužitkovat. Velmi zajímavou šanci ve druhé části měl útočník a kapitán českého týmu Josef Kadaně, ale z mezikruží mu střela nesedla. Za nedlouho poté, už se však měnilo skóre potřetí a byl u toho opět Martin Kurz, který využil pobídku Nutila. Následně dokázal po Juráčkově pasu ze středního pásma skórovat Pavel Kormunda.

Třetí část byla ve znamení střel do tyček. Nejprve do ní zamířil razantní střelu Kvasniška od modré čáry. Za pár minut poté se mezi kruhy zjevil sám Pavel Kormunda, ale střelu poslal do tyče! V závěru o sobě ještě dal vědět nejlepší hráč v dresu Old Boys Hránek, ale na brankáře Fukárka si nepřišel.

Česká republika: Fukárek - Kovářík, Juráček, Beseda, Šlehofer, Mátl, Nutil, Kadaně Jiří, Švejda - Kormunda, Švancar, Kadaně Josef, Kurz, Cieslar, Cerman, Komanec, Kvasnička, Mašík, Lekeš, Hoffman, Jelínek

Old Boys Slovakia: Petrovič (Bartaloš) - Melíšek, Hránek, Džurdženík, Hambálek, Viglaš, Oboňa, Stupák, Taškár - Hrazdíra, Zemeš, Kintler, Kopecký, Kochan, Rák, Glomba, Vašíček, Pecušiak, Frindrich, Ágh, Sobolčík, Šovčík