CROSSDOCK Extraliga

Kdo s koho? Kert Park vs. Letohrad aneb souboj nejlepšího útoku proti nejlepší obraně!

Play off CROSSDOCK Extraligy hlásí příchod semifinálových bojů a s ním také velmi pikantní souboj. Mistr z předchozích dvou let, tým se suverénně nejlepší ofenzivou v základní části proti příjemnému překvapení a s přehledem nejlépe bránícímu týmu v této sezoně.

Kert Park pokračuje v útočných choutkách

Mistra z Lužin čekal na úvod vyřazovacích bojů městský rival KOVO. Lužinští do puntíku naplnili prognózy, které jasně hovořily v jejich prospěch. Přestože Kert Park doma dvakrát zvítězil větším rozdílem branek, vícero hráčů úřadujícího mistra se nechalo slyšet, že se rozhodně nejednalo o lehké zápasy. Důkazem toho je třetí vzájemná bitva, kterou na Palmovce Kert Park rozlouskl sice až v prodloužení, nic to však nezměnilo na vítězství Kert Parku v sérii poměrem 3:0.

Celek z Lužin vstupuje do semifinále s nejvyšším průměrným počtem vstřelených branek na zápas, zároveň se může i přes pouhé tři odehrané duely pyšnit lídrem produktivity, kterým je díky neuvěřitelným 9 bodům za 4 góly a 5 nahrávek Tomáš Wróbel. Brankářská jednička Petr Mikl odchytala vyjma jedné třetiny celou tuto sérii s 91,30% úspěšností zákroků.

Letohrad táhne Faltus a skvěle chytající Šimara

Jestli byl v pražské sérii papírový favorit dán, ve východočeské čtvrtfinálové sérii tomu bylo přesně naopak. Letohrad se totiž hned na úvod vyřazovacích bojů utkal s rivalem z Pardubic a o vyrovnanosti této série jasně hovoří i to, že dospěla až do nejzazšího možného utkání. Letohrad sice vkročil do play off domácí porážkou, nicméně série se do Pardubic stěhovala za vyrovnaného stavu. Smírně skončily i souboje na Polabinách, a tak bylo na pořadu dne páté, rozhodující utkání. V něm Letohrad svému soupeři nic nedovolil a zejména díky skvělému Šimarovi v brance dokázal postoupit v cestě za titulem.

Letohradští se i v play off mohou opřít o talentovaného Filipa Faltuse, jenž díky osobní bilanci 4+0 v pěti zápasech vévodí týmové produktivitě. V brankovišti je obrovskou oporou již zmiňovaný Jan Šimara, jehož procentuální úspěšnost zákroků se vyšplhala až na číslo 93,59%!

Vzájemné zápasy v základní části:

15.9.2018 Letohrad vs. Kert Park 1:3

17.11.2018 Kert Park vs. Letohrad 1:0

Vzájemné zápasy v play off:

Čtvrtfinále 2016/2017

Sérii za stavu 2:2 na zápasy rozhodovalo páté utkání na Lužinách. Ve velmi nepříznivých podmínkách způsobených vydatným deštěm dokázal tento duel vyhrát Kert Park drtivě 9:1 a sérii pak celkově 3:2 na zápasy.

Série slibuje velmi vyrovnané souboje a vy máte jedinečnou příležitost první utkání sledovat živě na portálu TV COM! Úvodní buly této semifinálové série bude vhozeno v sobotu 27.4. v 16:00.


Oba soupeři se respektují, série bude oku diváka lahodit

Tomáš Wróbel (kapitán HC Kert Park Praha): Musím říct, že po té zápasové pauze se na sérii každý těší a třesou se nám ruce nedočkavostí. Letohrad bude silný soupeř, jasně to ukázal v sérii s Pardubicemi. Nečeká nás nic lehkého a všichni to víme. Nicméně také víme, čeho chceme dosáhnout a můžu slíbit, že na hřišti ukážeme, že to s obhajobou myslíme vážně. K Letohradu chováme respekt, ale náš tým je sebevědomý a hladový po dalším úspěchu. Na sérii se připravujeme zodpovědně, ale co chystáme konkrétně samozřejmě nemohu prozradit. Jeleni mají mladý tým se spoustou rychlých hráčů, takže to určitě bude série hraná ve velké rychlosti a nasazení. Myslím si, že lidé, kteří zápasy navštíví, nebudou litovat!

Petr Vychytil (útočník SK Hokejbal Letohrad): Kert Park je v tuto chvíli jednoznačně nejsilnějším týmem v extralize, i tak věřím, že jsme schopni odehrát vyrovnanou sérii. Oni mají velkou sílu především v ofenzivě, takže se budeme muset soustředit na každou vteřinu zápasu, abychom měli šanci uspět. Naši taktiku rozhodně nebudeme nijak měnit, snažíme se hrát stejně proti komukoliv a věřím, že může platit i na Kert Park. Naše síla tkví v týmové hře a také skvělém gólmanovi, kterému se budeme snažit co nejvíce pomáhat. V týdnu se zaměříme na malé detaily hry Pražanů, které mohou být v sérii rozhodující. Všichni se na semifinále moc těšíme. Věřím, že to budou skvělé zápasy jak pro hráče, tak pro diváky.