CROSSDOCK Extraliga

Fanoušci rozhodli: Nejlepším hráčem čtvrtfinále se stal juniorský tahoun Letohradu!

Redakce hokejbal.cz se rozhodla po obnovení ankety hráče měsíce toto hlasování v play off CROSSDOCK Extraligy ještě více rozmělnit, v přechozích třech dnech tak na našem Facebooku proběhlo hlasování o nejlepšího hráče celých letošních čtvrtfinálových bojů.

Pro teprve zanedlouho osmnáctiletého Filipa Faltuse je aktuální ročník CROSSDOCK Extraligy hokejbalu už dokonce třetí sezonou mezi muži! Po prvním rozkoukávání o sobě začal letohradský forvard dávat v minulém ročníku poprvé vědět a letos je zatím nejviditelnější. Nejenže v základní části nasbíral za dvaadvacet zápasů skvělých deset branek a stejný počet asistencí, ale platný je zatím stejně tak i v play off!

Faltus totiž v dramatické východočeské sérii Letohradu s Pardubicemi vsítil dohromady čtyři branky, které byly vždy nesmírně důležité. Dvakrát se prosadil i ve čtvrtém utkání, kde byl Letohrad kousek od vyřazení. Tady navíc neměl daleko k hattricku, protože čtyři minuty před koncem zápasu šel sám na bránu, ovšem byl faulován a Jeleni pak díky proměněnému nařízenému trestnému střílení jeho spoluhráčem vyrovnali a dovedli utkání do prodloužení. Tam potom udeřil znovu Faltus!

Z letohradského juniora se tak rázem stal jeden z nejdůležitějších tahounů Jelenů v mužském extraligovém play off a povědomí o tomto českém stříbrném účastníkovi z kanadského juniorského mistrovství světa v roce 2018, tak především v posledních týdnech hodně stoupá! „Jsem za ocenění samozřejmě moc rád, ale po těch všech rozhovorech v posledních týdnech si asi už budu muset opravdu vzít půjčku, abych ty všechny pokuty dokázal kapitánovi do klubové kasy zaplatit,“ smál se po našem oznámení o výherci ankety Filip Faltus. Naše redakce do pomyslného ohýnku ale ještě trochu přiloží, s hráčem letošního čtvrtfinále totiž přineseme již brzy zajímavý video rozhovor!