Reprezentace

Reprezentace má za sebou dva společné víkendy - část 2

Reprezentace - Necelý týden po kondičním soustředění se reprezentanti sešli znovu, tentokrát v užším kruhu, aby nastoupili v rámci herní přípravy na tradičním letním turnaji v Novém Strašecí.

Národní mužstvo se muselo na této akci obejít bez hráčů, kteří se se svými kluby účastnili Euro Cupu v rakouském Villachu, tedy především bez zástupců Kert Parku a Vlašimi. Příležitost místo nich dostali především mladí hráči, jako například opora reprezentace U18 na letošním MS v Písku a Strakonicích David Šrámek, nebo zástupci stříbrné dvacítky.

Vzhledem k tomu, že se turnaj skládal jako vždy z většího množství krátkých utkání na 2x12 minut čistého času, vzal hlavní trenér Drahomír Kadlec do Nového Strašecí jen sedm obránců a deset útočníků, aby byli všichni adekvátně vytíženi.

Ve skupině narazil národní tým nejprve na Slovan Bratislava (7:0), následně se nečekaně trápil s Pardubicemi (1:3) a na závěr přehrál domácí tým v poměru 11:0.

“Když se národní mužstvo dostaví na klubový turnaj, tak se od kažého zápasu nedá očekávat nic jiného, než přesvědčivé vítězství. K zápasu s Pardubicemi jsme přistoupili lehkovážně, bez potřebného nasazení a dobře bránící soupeř nás za to potrestal. Za výkon jim patří uznání, kdežto my jsme si tím v podstatě uřízli do značné míry ostudu - prohrát se může, je to sport. Ale nikdy takovýmto nemastným neslaným stylem. Naštěstí po pozápasovém pohovoru v kabině a naznačení možné změny tréninkového plánu se vše vrátilo do správných kolejí,” vyjadřuje se k utkáním ve skupině Drahomír Kadlec.

V neděli díky ostatním výsledkům ve skupině nastoupil výběr přímo do popoledního semifinále, ve kterém čekalo opět domácí Nové Strašecí, které v ranním zápase dokázalo přemoci Suchdol nad Lužnicí. Průběh zápasu i výsledek byly totožné se sobotou, půlfinálové utkání skončilo opět výsledkem 11:0.

V posledním utkání turnaje pak nastoupili reprezentanti proti extraligovému Hradci Králové, který do tohoto zápasu postoupil přes tým účastníků šampionátu U20 v Písku díky brance v samotném závěru utkání.

I finálový duel pak probíhal podle představ a brankářská dvojice Jirotka - Šimara si po výsledku 5:0 připsala další nepříliš levnou nulu. Debutující kapitán Šrámek tak mohl převzít pohár pro vítěze turnaje.

“Jsme rádi, že jsme se mohli turnaje zúčastnit, dík patří jak organizátorům, tak i hotelu Inter, kde se o nás dobře postarali. V utkáních se řada hráčů ukázala ve skutečně dobrém světle, i když je samozřejmě jasné, že skutečné měřítko kvality v přípravě před MS teprve potkáme. Jarní série zápasů se Slovenskem už má dané termíny,” doplňuje informace k soustředění manažer výběru Adam Karnet a ještě dodává: “Další reprezentační akcí bude zářijové herní soustředění, kdy má extraliga volno kvůli turnaji Masters. Tam už bychom chtěli pracovat s pevnějším základem týmu pro St. John’s.”

Poslední informace pak sděluje hlavní trenér: “Někteří mladí hráči ukázali, že jim spolupráce s ostřílenými borci sedla, to pro nás bylo velice pozitivní zjištění. Hráči se zkušenostmi z mezinárodních akcí pak potvrdili svou kvalitu, která se očekávala. S blížícím se MS - a samozřejmě pak v jeho průběhu - ale bude všechno pořád rychlejší, tvrdší a náročnější. Nezbývá tedy než hráčům stále připomínat, aby kladli velký důraz na vlastní fyzickou přípravu.”