Reprezentace

Reprezentace má za sebou dva společné víkendy - část 1

Reprezentace - Dva poslední víkendy před začátkem extraligové sezony se nesly v duchu přípravy národního týmu na MS v Kanadě 2013. Trenéři Kadlec s Kurfürstem si pozvali hráče nejprve na kondiční soustředění pořádané v Kladně, o právě proběhlém víkendu se pak hráči sešli znovu.

Účel kladenské sešlosti v kostce popisuje manažer výběru Adam Karnet: “Kondiční soustředění jsme pořádali s několika cíli. Každému je jasné, že během několika aktivit v rozmezí tří dnů se nikomu neznásobí jeho fyzická kondice. Nešlo nám tedy o to, abychom hráče kondičně připravovali - naopak jsme chtěli vidět, jak kvalitně připraveni přicházejí na kemp národního mužstva z klubů. Dalším cílem bylo zařadit nepříliš časté tréninkové aktivity, u kterých si pozvaní hráči vyzkouší něco nového, udělají si společný zážitek - tady je ten účel ryze o teambuildingu v přirozené podobě.”

Během soustředění si tak reprezentanti vyzkoušeli cross-fit, ukázali svou fyzičku na běžeckém oválu, absolvovali exkurzi do vod silově-aerobního cvičení, na konci pak stanuli jako soupeři na hokejbalovém hřišti v rámci cvičného utkání. Dávku tréninkových jednotek uzavřel čtyřkilometrový měřený výběh.

Hlavní trenér seniorské reprezentace Drahomír Kadlec se nerozpakuje říci, že ne všechny aktivity probíhaly přesně podle jeho představ.

“Kondiční soustředění nám ukázalo řadu pozitiv, našli jsme velice příjemná zjištění a překvapení. Bohužel ale bylo také dost těch, kdo svou nepřipraveností zklamali. V některých případech bych se nebál mluvit o naprostém vyhoření. Hráči o této akci věděli dostatečně dlouho dopředu, aby se na ni dokázali nachystat. Ať už v klubu, nebo i samostatně.”

Ve stejném duchu cítí výsledky kladenského kempu i jeho asistent Rostislav Kurfürst: “Když jsme během soboty vyhodnotili průměrné časy osmnácti dopoledních dvousetmetrových běhů, u mnoha hráčů to nebyla ani zdaleka čísla, která by se dala čekat. A to se bavíme pouze o jedné tréninkové jednotce ze šesti.”

“Nosit národní dres by měla být pro hráče pocta, odměna za poctivou práci a přípravu. Jedeme do Kanady jako dvojnásobní úřadující mistři světa, každý se na nás bude chtít vytáhnout, domácí udělají všechno možné pro to, aby nám vrátili Bratislavu. A bojovat za český hokejbal tam budou hráči, kteří na to budou připraveni po všech stránkách. Máme z čeho vybírat a každý si musí uvědomit, že pokud odmítá pracovat, tak je nahraditelný. A nejde jen o kondici - 17 omluvenek z osmačtyřiceti pozvaných, to je také do očí bijící,” dodává ještě k celé věci Drahomír Kadlec.

Fotogalerii naleznete na facebookové stránce České hokejbalové reprezentace, jejímiž fanoušky se můžete stát na Facebooku i vy! http://www.facebook.com/ceska.hokejbalova.reprezentace .