CROSSDOCK Extraliga

Kolo překvapení! Týmy Kert Parku i Kladna padly, Soukup řádil

CROSSDOCK Exraliga pokračovala minulý víkend nejen svým kompletním patnáctým kolem. To přineslo vlastně v každém zápase nějakou překvapivou událost a především nečekaný výsledek. Kert Park totiž nebodoval na západě Čech a Kladnu se zase vůbec nevydařil trip na východ Čech.

Sobota 10.3.2018

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Rondo Most 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 20. Cvejn (Lajčiak, Halbrštát), 42. Hejtmánek D. (Běloušek, Halbrštát), 42. Košťál (Lux O., Lux J.), 44. Lux O. (Lux J., Košťál).

Jeleni vstoupili do druhé poloviny sezony kvůli počasí až minulý víkend a hned prokázali, že v zimní přestávce také nezaháleli. Boj o osmičku s Mostem se sice nesl dlouho bez branek, Letohrad se ale nakonec dokázal po dvaceti minutách prosadit, a když pak v závěru třetí třetiny přišly hned tři přesné trefy opět do hostující klece, bylo z toho pro celek z východních Čech jednoznačné vítězství.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Rakovník 8:1 (1:0, 5:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 15. Soukup (Štěpánek), 17. Tomáš (Pilař, Gottfried), 20. Štěpánek (Soukup, Poláček), 23. Soukup (Štěpánek, Smolík), 26. Soukup (Štěpánek, Červinka), 30. Strejček (Langthaler), 34. Tomáš (Haken, Pilař), 42. Soukup (Štěpánek) – 29. Schnaubelt (Marušinec, Mika).

Pořádný gólový náděl si na sobotní odpoledne připravili hokejbalisté Elby. Na jejich hřiště zajížděl celek z Rakovníka, který chtěl navázat na výkon z minulého týdne a konečně i bodovat. Jenomže na to vůbec nedošlo, na hřišti jakoby byl jenom jeden tým, a to ten domácí. Ústí totiž především díky čtyřem brankám (!) Lukáše Soukupa, a také čtyřem asistencím Jana Štěpánka, rozcupovalo Středočechy 8:1! Domácí se tak v tabulce dostali už na třetí místo a hostům se komplikuje vysněný postup do vyřazovací části.

TJ Kovo Praha vs. SK Sudoměřice 2:1 ss (1:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Drak (Malý, Adam), rozh. náj. Malý – 24. Kaluža (Štefek).

V hlavním městě se také zrodil pro někoho nečekaný výsledek. Kovo je totiž s bodovým odstupem poslední a nevyšel mu ani jarní start v Hradci Králové. To pro Sudoměřice soutěžní rok 2018 začal až v sobotu v Praze, protože týden nazpět se jim zápas kvůli sněhu odložil. A bylo to znát i na Palmovce, jelikož domácím se podařilo jít do vedení a nakonec být úspěšnějším i v samostatných stříleních, do kterých střetnutí došlo. Pro Kovo malá jiskřička naděje, pro hosty jen ztráta dvou bodů, na které museli mít ovšem velký zálusk.

HBC Plzeň vs. HC Kert Park Praha 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Valenta (Pejchar), 12. Benedikt J. (Ulč, Malý), 22. Malý (Pejchar), 43. Ulč (Pejchar, Hanuš) – 25. Čejka (Plzák), 38. Kruček J. (Wróbel, Kruček M.).

V sobotu zkrátka nebyl zápas, kde by se nestalo něco překvapivého. A nejvíce se tak stalo zřejmě na západě Čech, sem totiž zajížděl lídr z Lužin pro další výhru na upevnění první pozice v tabulce. Ale ejhle! V plzeňské hale se více dařilo domácímu mužstvu, to se totiž dostalo do vedení už po šestnácti vteřinách, a když z toho bylo v polovině druhého pokračování už tříbrankové vedení, vypadalo to s obhájcem titulu už špatně.

Nic na tom nezměnila ani šťastná, ale i tak premiérová snižující trefa v nejvyšší soutěži, od talentovaného mladého hokejbalisty Jana Čejky. Mečouni i přes další snížení nakonec dokázali vedení udržet a ještě ho s koncem třetí periody potvrdit. Pražany ale ztráta tří bodů mrzet nemusí, na jejich dobré pozici na čele tabulky se totiž nic nezměnilo.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HBC ALPIQ Kladno 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 21. Březina (Krejčí), 45. Vlasák.

Alou zase na východ Čech! Do Pardubic v rámci Zápasu kola cestovalo Kladno, které zde začínalo druhou polovinu sezony, a to neúspěšně! Domácí se totiž na druhý celek v tabulce skvěle připravili, zpevnili především svoji defenzivu, protože od nejlepšího útoku v extralize neinkasovali! A rozhodovala podstatě jenom jedna jediná minuta. A to ta jednadvacátá, ve které se prosadil pardubický Březina a na konečný výsledek pak při kladenské hře bez brankáře v závěru utkání upravoval přes celé hřiště Vlasák. Autosklo tak hodně rychle nechalo zapomenout na týden starý debakl od Kert Parku.

Neděle 11.3.2018

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC ALPIQ Kladno 2:1 ss (1:0,0:1,0:0)

Branky a nahrávky: 10. Běloušek (Hejtmánek J., Šimara), rozh. náj. Král – 20. Šrámek (Šíma).

Kladenští hokejbalisté zůstali na východě Čech až do neděle, protože druhý den s dopoledním startem je čekal ještě zápas s Letohradem. Ani na ten však rysové nebudou vzpomínat příjemně, na domácí vedoucí branku z první třetiny se jim sice v té druhé odpovědět povedlo, v samostatných stříleních už ale bylo štěstí na letohradské straně, takže ani z další východočeské štace si Středočeši neodváželi příjemný bodobý zisk. Z šesti možných si totiž na zpáteční cestu přibalili pouhý jeden bod!