CROSSDOCK Extraliga

Kapitán pardubického Autoskla Březina: Jsem na tým pyšný, může dokázat velké věci

Šachovou partii Pardubic a Kladna v rámci zápasu 14. kola CROSSDOCK Extraligy rozhodl gólem stylově kapitán domácího výběru Ondřej Březina, který tak nasměroval Autosklo za nesmírně důležitým tříbodovým ziskem.

Výsledek s Kladnem je odměnou pro nás všechny

Těsná výhra Pardubic znamená velké překvapení, kde se zrodilo?

V první řadě chci říci, že jsem na nás nesmírně pyšný. Předvedli jsme skvělý výkon, hráli jsme, co jsme chtěli, navíc nám famózně zachytal gólman, za což patří Davidu Stárkovi velký dík. Zvedli jsme si sebevědomí, šli od začátku za svým a nakonec zápas zvládli na výbornou. Dotáhli jsme utkání do vítězného konce, tři body jsou vyvážené zlatem a je to skvělé. Všem moc děkuji za odvedený výkon.

Z mého pohledu byl výkon Pardubic oproti zápasu s Kert Parkem diametrálně odlišný, souhlasíte?

Samozřejmě, výkon byl jednoznačně lepší, ale musí se myslet na to, že Kert Park je extrémně silné a zkušené mužstvo, hráli jsme po dlouhé pauze u nich doma a položily nás rychlé branky soupeře hned v úvodu. Náš výkon se postupně zlepšoval, třetí třetina byla bez branek. Vzestupná tendence se ukázala i dnes s Kladnem.

Projevil se na týmu fakt, že jste před zápasem klesli až na sedmé místo tabulky a reálně hrozilo opuštění elitní osmičky?

Samozřejmě, že o tom člověk musí přemýšlet. Když prohrajeme, jsme devátí, když vyhrajeme, tak se posuneme zase nahoru. Máme maličkou hráčskou krizi, ale snažíme se s tím rvát, co to jde. Obrovský dík patří i vedení, všichni děláme všechno pro to, abychom se z toho zvládli vyhrabat. A výsledek s Kladnem je velkou odměnou pro nás všechny.

I my patříme k favoritům soutěže, musíme to dostat do hlav hráčů

Byl podle vás hlavní hvězdou utkání David Stárek?

Pro mě každopádně. Dlouho jsme hledali oporu v bráně, která zachrání naše chyby a teď to přišlo. Pro mě je David Stárek jasnou hvězdou zápasu.

Přesto se hokejbal hraje na góly a vy jste vstřelil ten vítězný. Z osobního hlediska jste tedy také spokojen?

Je to klišé, ptá se na to každý a všichni říkají také to samé. A je to pravda pravdoucí. Je úplně jedno, kdo dal gól. Jsme jeden tým, jedna parta, jeden muž a chceme být úspěšní. Dvacet kluků se soustředí pouze na jediný cíl.

Brankáře Hájka jste prostřelil od levého mantinelu, mířil jste?

Že bych mířil, se úplně říct nedá, chtěl jsem hlavně rychle vystřelit na branku. Pomohlo mi štěstí a padlo to tam.

Co si musí Pardubice z utkání s Kladnem odnést do dalších zápasů?

Musíme si odnést mentalitu. Jasně jsme ukázali, že je v našich silách porazit každého. Kladno patří k favoritům soutěže, i my k nim patříme a úkolem je dostat to do hlav našich hráčů. Musíme si začít více věřit a myslím si, že tento tým čekají ještě velké věci.