Reprezentace

Cesta za zlatým hattrickem začíná! Reprezentaci čeká letní kemp

Reprezentace - Česká hokejbalová reprezentace má před sebou sezónu, ve které bude na červnovém MS v kanaském St. John’s obhajovat zlaté medaile a zároveň usilovat o zlatý hattrick. Sezónu 2012/2013 otevře třídenní kemp v Kladně o druhém srpnovém víkendu.

Kladenský kemp proběhne v termínu 10.-12.8.2012 a co bude jeho náplní? “Začíná nám sezona, která opět vyvrcholí tou. pro hokejbal nejvyšší možnou metou, tedy mistrovstvím světa. Z reprezentačního hlediska ji zahájíme soustředěním, na které je nominován ten úplně nejširší výběr, aby příležitost skutečně .dostalo co největší množství hokejbalistů. Cílem je nejen vidět jejich fungování mezi ostatními také mimo hřiště, ale i přidaná hodnota do letní přípravy všech zúčastněných. V rámci víkendu se ale hráči podívají i na hřiště, takže s sebou povezou i hokejbalovou výstroj,” říká k náplni kempu generální manažer reprezentací Adam Karnet.

”V nominaci jsou jak ostřílení tahouni z Bratislavy, tak i hráči, kteří se ukázali v dobrém světle na MS juniorů v Písku, celkem přes 40 jmen. Stojí teď na stejné startovní čáře a je jen na nich a jejich výkonnosti, jaké to bude za čárou cílovou. Stejně jako v minulém případě dostanou hráči podrobnosti k soustředění emailem,” odpovídá Karnet na otázku nominovaných hráčů.

Program další přípravy bude velmi nabitý a pestrý. “V návaznosti na kondiční soustředění se týden na to repre výběr zúčastní turnaje v Novém Strašecí. Další plán má určité obrysy, ale naráží na neznámé proměnné hlavně v zahraničí. Mohu říci, že se snažíme o zápasový kontakt s Němci a především se Slovenskem, které je pro nás svou úrovní jistotou kvalitní přípravy,” doplňuje GMR Karnet.

Světový šampionát v Kanadě proběhne příští rok už na začátku června a tím pádem bude mít reprezentace o něco méně času na přípravu. “Nebude tolik času na přípravu jako při minulém reprezentačním cyklu. Poznat to je i na rozpisu extraligy pro další ročník, který v sobě tento faktor reflektuje - a přestože ligová komise vyšla reprezentaci v tomto maximálně vstříc, tak pořád bude závěr přípravy skloubený s extraligovou sezónou značně hektický a uspěchaný. Věřím ale, že se s tím popasujeme na úrovni,” dodává závěrem.

Nominace na letní kemp v Kladně

Brankáři

Jan Jirotka (Kladno), Lukáš Heczko (Sierre), Leoš Gerlich (Kert Park), Jan Šimara (Letohrad)

Náhradníci

Petr Brykner (Hradec Králové), Jan Mroviec (Svítkov)

Obránci

Martin Vašek, Lukáš Dittman (Karviná), Miroslav Růžička, Daniel Prášek (Ústí nad Labem), Josef Blažek, Marian Juráček (Litice), Tomáš Kudela, Radek Soukup, Petr Šícha, Michal Dědič, Jan Příhoda, Jakub Kouba (Kladno), Jaroslav Pospíšil (Kert Park), Tomáš Hák, Roman Krejčí (Pardubice), Jan Pospíšil (Most)

Náhradníci Daniel Čermák (Kladno), Lukáš Hofmeister (Plzeň)

Útočníci

Petr Novák, Jan Bacovský, Michal Hrubý, Ondřej Lux (Hradec Králové), Michal Průcha, Ondřej Kejř (Plzeň), Adam Roušal (Martigny), Tomáš Wróbel, Libor Topolánek, Pavel Dušek (Vlašim), Daniel Hnízdil, Radek Šíma (Kladno), Danko Deveri (Jihlava), Jan Bílý, Ladislav Bittner, Pavel Kubeš, Tomáš Skřivánek (Pardubice), Radek Hulín, Aleš Kypet (Most), Lukáš Soukup (Ústí nad Labem), Jiří Kruček, Martin Kruček, Lukáš Plzák, Adam Führich (Kert Park), Lukáš Hudeček (Třinec)

Náhradníci

Radim Štěpáník (Kovo), Lukáš Myslivec (Hradec Králové)