CROSSDOCK Extraliga

Tipy: Kladno vstoupí do jara dvěma výhrami, Sudoměřice vykradou Prahu

CROSSDOCK Extraliga hokejbalu nabídne víkend plný hokejbalu. Sobotní program nejvyšší soutěže přinese zajímavé souboje o vyřazovací boje, do hry poprvé na jaře vstoupí hokejbalisté z Letohradu a z Kladna.

Sobota 10.3.2018

TJ KOVO Praha vs. SK Sudoměřice

Tomáš Jiřík (hráč HBC Hradec Králové 1988): Kovo proti nám odehrálo velice dobré utkání a je vidět, že jdou do každého zápasu s tím, že ho chtějí vyhrát. Sudky bojují o play-off, takže potřebují nutně body. Bude to vyrovnané, ale Sudoměřice o gól vyhrají.

Tip redakce: Důležitý a nesmírně zajímavý souboj, který napoví, jak na tom obě mužstva na startu jarní části jsou. KOVO si na domácím hřišti nemůže dovolit zaváhat, Sudoměřice naopak nutně potřebují posbírat body v boji o play-off. A právě hosté ve vyrovnaném zápase prokážou svoje kvality a z hlavního města si odvezou plný bodový zisk.

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Rondo Most

Tomáš Jiřík: Letohrad měl minulý víkend volno, takže už se určitě moc těší na zápas. Jestli chtějí do play-off tak doma musejí vyhrávat. Most vyhrál v Ústí, takže je asi při chuti. Zde si myslím, že Letohrad vyhraje na nájezdy.

Tip redakce: Přímá bitva o play-off. Letohrad bude chtít z domácího dvojboje získat maximum a vzhledem k tomu, že v neděli vyzve Kladno, musí stoprocentně bodovat hlavně v sobotu. Mostečtí si ale v prvním jarním zápase vyšlápli na Ústí, tudíž jsou psychicky hodně nahoře. Dle našeho názoru zde rozhodne domácí prostředí a Letohrad si doma bodový zisk utéct nenechá.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Rakovník

Tomáš Jiřík: Ústí bude chtít jistě uhrát lepší výsledek než minulé kolo. Rakovník podle výsledku odehrál dobré utkání s Plzní, ale Ústí si půjde jasně pro výhru.

Tip redakce: Elba si při vstupu do jarní části prožila doslova horor, když na hřišti Mostu v Malém Březně nepředvedla vůbec povedený výkon. A z toho důvodu se bude chtít doma předvést v mnohem lepším světle. Rakovník nedokáže její nástup na hřišti Ústí zachytit a pojede zpět domů bez bodu.

HBC Plzeň vs. HC Kert Park Praha

Tomáš Jiřík: Tady nemůžu jinak a mám jasného favorita, Kert znovu ukáže svou sílu a jasně vyhraje.

Tip redakce: Velmi zajímavý souboj se bude konat v Plzni, kam dorazí rozjetý lídr z Prahy. Ač se domácí snaží dotáhnout ke špičce ligové tabulky, zde jim přáno nebude. Kert Park po suverénním, úvodním výkonu jara pojede domů spokojen a svůj náskok na čele dokáže ještě navýšit.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HBC ALPIQ Kladno

Tomáš Jiřík: Pardubice nečeká doma vůbec nic lehkého, zápas bude vyrovnaný, ale tři body si odvezou hráči z Kladna.

Tip redakce: Omlazený pardubický výběr nedokázal vzdorovat pražskému Kert Parku, ani ve druhém jarním kole ho nečeká nic jednoduchého. Kladno je na vstup do jarní části natěšeno, což se na hřišti v Polabinách výrazně projeví. Ač bude Autosklo kousat, ani v tomto případě mu body do tabulky nepřibudou.

Neděle 11.3.2018

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC ALPIQ Kladno

Tomáš Jiřík: Kladno je zde jasným favoritem. Uvidíme, jak dlouho bude držet Šimi (Jan Šimara, pozn. red.) šance Letohradu, ale bude to mít těžké. Kladno prostě body jen tak lehce nedává.

Tip redakce: Jediný nedělní zápas přinese pohledné utkání. Letohrad si již na podzim i v loňské sezoně dokázal, že zvládne hrát s každým a zejména na domácím hřišti je schopen zaskočit favorizované soupeře. Kadlecovi svěřenci budou mít v nohách náročný zápas v Pardubicích, přesto zde prokážou své zkušenosti a v Letohradě neprohrají.